Hadžibegić: Utakmice od velikog značaja, potreban nam je dobar rezultat

fscg

Selektor reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić saopštio je spisak igrača koji konkurišu za nastup u naredna dva meča kvalifikacija za EURO 2020, protiv Bugarske i Kosova.

On je na press konferenciji kazao da će biti dodati i igrači iz domaće lige.

“Na spisku se nalazi 20 igrača, ali ćemo u narednom periodu dodati još fudbalera iz domaće lige. Tako će biti i u buduće, igrači iz crnogorske lige će biti sistematski pozivani, jer želimo da na taj način valorizujemo domaću ligu. Ujedno, to može biti i poruka igračima iz inostranstva, da ih motivišemo da se ne opuste i misle da će dobiti poziv u reprezentaciju samo zato što igraju vani. Sa druge strane, igrači moraju da igraju u svojim klubovima da bi mogli biti selektirani, ali sam ovog puta svjesno napravio neke izuzetke jer želim da neki igrači budu kompetentni, da dobiju potrebni ritam utakmica”.

,,Hrabri sokoli“ dočekuju Bugarsku 11. oktobra, dok će četiri dana kasnije gostovati Kosovu.

“Svjestan sam da Bugarska i Kosovo kao ekipe imaju drugačiju vrijednost od Češke i Mađarske, a za nas su to utakmice velikog značaja. Potreban nam je dobar rezultat, ali želimo i da pokažemo lice tima koji će svi respektovati, tima protiv kojeg rivali izlaze na teren znajući i da mogu da izgube”, istakao je Hadžibegić, koji se osvrnuo na poraz od Češke u prethodnom kolu kvalifikacija.

“Izgubili smo 3:0 od Češke i prihvatam situaciju da je to moja odgovornost. Međutim, ako pogledate tu utakmicu, mislim da nismo zaslužili da izgubimo tim rezultatom. Pogledao sam utakmicu četiri ili pet puta i, naa osnovu angažmana koji je imala ekipa, zaslužili smo mnogo više. Da smo iskoristili neku od izglednih prilika, ishod bi sigurno bio drugačiji. Potrebno je da izvučemo pouke, da vidimo što možemo popraviti i korigovati, ali i nastaviti sa onim što je bilo dobro. Očekujem da u sljedećim utakmicama pokažemo napredak u igri, kako bismo imali garanciju da možemo tražiti željeni rezultat”, poručio je Hadžibegić.

,,Sokoli“ će pripreme za duele sa Bugarskom i Kosovom početi 6. oktobra na Trening kampu FSCG.

foto: FSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *