Glomazić zadovoljan: Sve ide po planu, zvanične utakmice će pokazati kako smo radili

cgsport

Košarkaši Sutjeske imali su dvije odlične probe na memorijalnom turniru “Široki 2019” odigranom u Širkom Brijegu.

Izabranici Zorana Glomazića odigrali su dva vrlo neizvjesna meča sa protivnicima iz ABA 2 lige, a bolji od Nikšićana bili su ekipa Splita poslije produžetaka, te sarajevski Sparsi za pola koša.

“Na pripremnim utakmicama trener traži informaciju. I zaista sam zadovoljan viđenim, pogotovo ako se ima u vidu da smo u Širokom nastupili bez dva veoma bitna igrača Kneževića i Čvorovića. Dosta dobro su momci uhvatili ono što želim. Kontolne utakmice su pokazale relno stanje i realnu sliku u ovom trenutku i to je dobro. Biće naravno i uspona i padova na ovom putu. Neke stvari su u košarci kristalno jasne. Imamo vremena da korigujemo uočene nedostatke. Svjestan sam da nas čeka još puno posla. Ne volim hvaliti, ali zaista sve ide po planu. Podvukao sam igračima da u svakom trenutku moraju da razgovaraju o igri, o košarci, o obavezama, o onome šta ih očekuje na parketu”, kazao je nakon nastupa na turniru trener Zoran Glomazić za “Dan“.

Iskusni stručnjak dodaje da nikada nije dobro izgubiti, te da će zvanične utakmice pokazati kako se radilo tokom ljeta.

“Rezultati na priprema nijesu mjerilo. Uvjek je dobro pobjediti, odnosno nikada nije dobro izgubiti, čak i na prijateljskim utakmica. Kontrolne utakmice daju ti informacije kako trebaš ići dalje. Pripreme su koncipirane na rad, na puni broj ponavljanja i na treninge. Tek će zvanične utakmice dati prave odgovore kako smo radili tokom ovog perioda”.

Glomazić dodaje i da ne osjeća teret, te da njegove momke čeka dug put.

Ne, ne osjećam teret. Znam da će našem putu biti kamenčića, možda i stena, ali sigurni smo da idemo pravim putem. Želja za potvrdom je velika. Ali potpuno je jasno da nas čeka dug i težak put”,  zaključio je Zoran Glomazić za “Dan“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *