Budućnost Bemax kreće sa pripremnim mečevima: Ekipa podmlađena, ambicije iste

press

Košarkašice Budućnost Bemaxa nakon skoro mjesec priprema u nedjelju odlaze za Vrbas, a tokom šest dana odigraće pet pripremnih mečeva uoči početka nove sezone.

“Ključ je da budemo cjelina, da napredujemo, da se borimo jedni za druge i uradimo sve da na kraju sezone budemo svi bolji”, rekao je Vladan Radović, novi trener košarkašica Budućnost Bemaxa.

Budućnost Bemax će u pripremnom periodu igrati sa Vrbasom (16. sepotembra), novosadskim ekipama Akademija (17. septembra) i 021 (18. septembar), kineskim Šangajem (20. septembar) i beogradskom ekipom Radivoj Korać (21. septembar).

Generalna proba biće duel sa Raguzom 25. septembra.

Cilj košarkašica Budućnost Bemaxa u novoj sezoni je plasman na finalni turnir regionalne WABA lige i odbrana oba domaća trofeja.

“Ambicije u novoj sezoni, sa novim stručnim štabom i podmlađenim timom, ostaju iste. Želimo da pojačamo angažovanje mlađih igračica, ne samo na utakmicama već i na treninzima. Cilj mi je da uklučimo domaće mlađe igračice, kroz trening, da na njima napreduju i zasluže šansu na utakmicama. Mlade igračice moraju se adaptirati na veliki rad i činjenicu da ukoliko žele da napreduju moraju provesti mnogo vremena u sali i uložiti mnogo napora”, rekao je Radović i naglasio da mu je cilj da na kraju sezone svi, uključujući stručni štab i ekipu, budu bolji.

“Imamo problema sa povredama. Patricija Bura se još nije oporavila od povrede, dok je Violeta Lazarević već 20 dana van treninga. To nas je dosta poremetila, jer se radi o igračicama na poziciji pet”, dodao je Radović.

Kapiten Nikolina Babić kazala je da je ekipa dosta izmjenjena i podmlađena u odnosu na prošlu sezonu.

“Ekipa je dosta podmlađena. Mlađe djevojke i pojačanja koja su stigla iz Crvene zvezde, su borbene, željne rada, spremne za rad i dokazivanje. To odgovara i nama, motivišu nas da i mi zapnemo i budemo još bolje. Cilj je jasan, plasman na finalni turnir, a potom i borba za prvo mjesto”, kazala je Babić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *