Vučević: Bili smo nervozni, borili smo se do kraja

fiba

Nikola Vučević kazao je nakon meča sa Novim Zelandom da je bilo previše nervoze kod naših igrača, te da su Novozelanđani pogađali kada je trebalo.

“Bilo je grešaka na obje strane. Mislim da smo prerano ušli u nervozu i prepreku sa sudijama. Od starta se stvorila velika nervoza sa naše strane. Mislim da su četiri tehničke greške koje smo dobili previše i takve stvari ne smiju da se dešavaju na Svjetskom prvenstvu. Moramo i da znamo da nijesmo velika ekipa, koja će imati, da tako kažem protekciju kod sudija, već nam ostaje da se borimo. Napravili smo greške, trebali smo bolje da odreagujemo u nekim situacijama. To nas je koštalo nekoliko poena. Mislim da to nije razlog poraza, oni su odigrali sjajno, pogodili su kada je trebalo, mi nijesmo i to je to”, rekao je Vučević.

“Uspjeli smo da se povratimo i povedemo, imali smo dobre pozicije za šut da povećamo razliku, ali nismo uspjeli da pogodimo. Oni su odgovorili sa tri trojke zaredom, što su radili tokom cijele utakmice. Znali smo da su nezgodan protivnik, da igraju brzo i šutiraju u ranoj fazi napada. Nijesmo odgovorili na najbolji način na to. Zasluženo su pobijedili, svaka im čast. Borili smo se do kraja, ali nijesmo uspjeli da dobijemo”, dodao as Orlanda.

foto: FIBA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *