“Sokoli” prvi put trenirali sa novim selektorom, Hadžibegić optimista

fscg

Fudbaleri Crne Gore krenuli su jučerašnjim treningom sa pripremama za prijateljski meč sa Mađarskom petog septembra, kao i duel petog kola kvalifikacija za EP sa Češkom, koji je na programu desetog septembra.

Selektor Faruk Hadžibegić prvi put je u toj ulozi radio sa igračima, njih jedanaestoricom koji su bili na današnjem treningu.

“Želje su, kao i svakom navijaču Crne Gore, da probamo nešto da napravimo. Napraviti neku pobjedničku, radnu atmosferu. Već sam rekao da ne možemo dozvoliti sebi da budemo peti u grupi sa pet timova, uz sav respekt prema protivnicima, obzirom na to da imamo igrače koji nastupaju u jakim klubovima i ligama. Razlog zašto smo tu je na terenu i zajedno sa igračima moramo naći rješenje. Motivacija je ista kao na početku, bilo je nestrpljenja jer ovo mi je prvi kontakt sa igračima, a sjutra ćemo biti kompletni. Optimista sam”, istakao je Hadžibegić na brifingu sa predstavnicima medija.

Selektor ne želi da pravi podjele na prijateljske i takmičarske utakmice.

“Nema podjele na prijateljske i takmičarske utakmice, posebno kad smo u ovoj situaciji. Oba protivnika su odlična, volio bih da pronađem pobjednički naboj kod svih momaka, da igraju bolje i draže za reprezentaciju nego za klubove koji ih plaćaju. Nadam se da ću uspjeti u tome. Sa Mađarskom ne igramo za bodove, ali mi je ta utakmica bitna da vidim kako će se ponašati. Matematički je skoro nemoguće da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo, ali treba da pokažemo na i van terena da smo ekipa koja svakom može da zaprijeti”, dodao je Hadžibegić, koji je prokomentarisao formu igrača koji su na spisku.

“Bio sam trener u klubovima i nijesam volio da mi se niko miješa. Kad bude prilike obići ću i trener naših reprezentativaca, da čujem njihovo mišljenje zašto neko igra ili ne. Kad si u reprezentaciji zavisiš puno od klubova, što će se desiti tamo, da li je neko povrijeđen, da li je neko suspendovan, jesu li na putovanjima… Mi više odmaramo nego što možemo da radimo sa njima. Ali, što je – tu je, takav je posao, premostićemo i ne vjerujem da nam može smetati za ono što želimo da napravimo. Bitno je da svi dođu živi i zdravi i da takvi izađemo na teren”, smatra iskusni stručnjak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *