Glomazić želi da vidi želju i rad: Da treniram i imam ekipu u pravom smislu te riječi

zoran glomazić mzt aba

Poslije provedenih deset dana na pripremama na Žabljaku, košarkaši Sutjeske vratili su se u Nikšić, gdje nastavljaju sa treninzima uoči početka novih iskušenja u Erste i ABA 2 ligi.

Tim Zorana Glomazića, sačinjen od momaka iz Nikšića (samo dva od 16 igrača iz rostera nijesu iz grada pod Trebjesom), u novu sezonu ulazi sa jednim ciljem.

“Ja sam uvijek sto posto u košarci, odnosno u poslu koji obavljam. Današnja košarka – ili si joj profesionalno predan, ili nema rezultata. Da bi ostvarili planirano, čeka nas težak i mukotrpan rad. Moj cilj je jedan. Želim da treniram i imam ekipu u pravom smislu te riječi”, kaže Glomazić za “Dan“.

Trener Nikšićana, koji je ovaj klub za nešto više od godinu vratio u regionalnu ligu, te je vodio do finala Kupa, ima mladu ekipu na koju ozbiljno računa.

“Od priče se ne postaje igrač, već igrom i radom. Evidentno je da praktično svi imaju želju i motiv, da se trude, što je za početak pohvalno i više nam ne treba. Želimo i igru i rezultat, mada je ovo drugo važnije. Ali, ako dođu u kombinaciji, to će biti idealno”, kaže Glomazić, te dodaje:

“Želim prvo da mlađi postanu profesionalci, u pravom smislu te riječi. Lestvica je podignuta visoko i nije lako stići do statusa igrača sa zavidnom minutažom. Tako je to u košarci, ali i životu. Moramo samo nastaviti da radimo i da probamo da proizvedemo nove igrače, a prethodno prepoznavši taj kvalitet, želju i rad. Kad igrači pokazuju ovakvu želju, uopšte se ne brinem. Oscilacije su normalne za mladog igrača, treba vremena da oni sazru”, zaključio je iskusni stručnjak.

foto: ABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *