“Ovaj spisak predstavlja moj prvi izbor, a svaki sljedeći je njihov. Želimo da iskoristimo sve izvore kada su igrači u pitanju i nema starih i novih imena na spisku za ove dvije utakmice. Gledaćemo da proširmo kapacitete, da povećamo broj igrača koji će konkurisati za mjesto u timu. Stručni štab prati utakmice domaće lige, pratićemo ih i ubuduće i svi igrači su u konkurenciji”.

Na spisku je i Branislav Janković, član Sutjeske.

“Jankovića smo pratili kroz utakmice Sutjeske od početka sezone i igrama koje je prikazao zaslužio je poziv u reprezentaciju. Bilo je još kandidata za nacionalni tim iz Budućnost, Sutjeske i Zete ali smo se ovog puta odlučili za Jankovića. Takođe, Raspopvića sam gledao nekoliko puta u posljednje vrijeme, pokazao je određene kvalitete i na njemu je da opravda poziv”, rekao je selektor Crne Gore.

Reprezentacija Crne Gore pripreme za duele sa Mađarskom i Češkom počinje u nedjelju, 1. septembra u 19:00 časova treningom na glavnom terenu Trening kampa FSCG u Podgorici.

Prijateljska utakmica Crna Gora – Mađarska igra se 5. septembra od 20:45 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. Pet dana kasnije, 10. septembra, „sokoli“ će od 20:45 na Gradskom stadionu u Podgorici odigrati peti meč u kvalifikacijama za EURO 2020 protiv reprezentacije Češke.

foto: FSCG