Hadžibegić: Jedva čekam početak, momcima da bude jasno da peto mjesto nije prihvatljivo

fscg

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić rekao je da jedva čeka prvi susret sa igračima, nakon danas objavljenog spiska za mečeve sa Mađarskom i Češkom.

“Prije svega želim da svi igrači dođu zdravi na pripreme, da ne bude nekih novih povreda. Jedva čekam početak okupljanja i prvi susret sa igračima. Do sada smo bili u komunikaciji telefonskim putem, ali je fizički kontakt sa igračima veoma bitan. Želim da se vidimo lice u lice, pojedinačno i grupno, da svima bude jasno da nije prihvatljivo biti peti u grupi od pet selekcija. U obavezi smo da pokušamo da promijenimo tu situaciju, a siguran sam da imamo kvaltitet i da možemo to ostvariti”, rekao je selektor „sokola“.

Bosanski stručnjak nije htio da o spisku govori kao novim i starim imenima, već da je to trenutno njegov izbor, te da će željeti da proširi konkurenciju.

“Ovaj spisak predstavlja moj prvi izbor, a svaki sljedeći je njihov. Želimo da iskoristimo sve izvore kada su igrači u pitanju i nema starih i novih imena na spisku za ove dvije utakmice. Gledaćemo da proširmo kapacitete, da povećamo broj igrača koji će konkurisati za mjesto u timu. Stručni štab prati utakmice domaće lige, pratićemo ih i ubuduće i svi igrači su u konkurenciji”.

Na spisku je i Branislav Janković, član Sutjeske.

“Jankovića smo pratili kroz utakmice Sutjeske od početka sezone i igrama koje je prikazao zaslužio je poziv u reprezentaciju. Bilo je još kandidata za nacionalni tim iz Budućnost, Sutjeske i Zete ali smo se ovog puta odlučili za Jankovića. Takođe, Raspopvića sam gledao nekoliko puta u posljednje vrijeme, pokazao je određene kvalitete i na njemu je da opravda poziv”, rekao je selektor Crne Gore.

Reprezentacija Crne Gore pripreme za duele sa Mađarskom i Češkom počinje u nedjelju, 1. septembra u 19:00 časova treningom na glavnom terenu Trening kampa FSCG u Podgorici.

Prijateljska utakmica Crna Gora – Mađarska igra se 5. septembra od 20:45 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. Pet dana kasnije, 10. septembra, „sokoli“ će od 20:45 na Gradskom stadionu u Podgorici odigrati peti meč u kvalifikacijama za EURO 2020 protiv reprezentacije Češke.

foto: FSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *