Mitrović nakon turnira u Lionu: Pozitivan utisak, Brazil pokazao snagu

Košarkaši Crne Gore nastup na turniru u Lionu završili su bez pobjede. Crveni su poraženi od Francuske, Argentine i Brazila u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo.

“S obzirom na to da smo odigrali ta tri meča u jednoj sjajnoj atmosferi, u više takmičarskim nego prijateljskim uslovima, mislim da smo u dva prva meča bili na solidnom nivou, jasno je da nam je falilo energije za treću utakmicu koju smo igrali protiv Brazila”, kazao je selektor Zvezdan Mitrović.

On je istakao i da su utakmice sa Francuskom i Argentinom na njega ostavile pozitivan utisak.

“Pokazali smo dobre momente, napravili dosta prostora za analizu, pa ćemo imati dosta materijala da nađemo elemente koje bi trebalo da popravimo. Protiv Francuske koja je kandidat za medalju sastavljena praktično većinom od NBA igrača i Argentine čija je okosnica pravljena od košarkaša Reala, Baskonije, pružili smo više nego što sam očekivao. Igrali smo dobro do posljednjih četvrtina što je na mene ostavilo vrlo pozitivan utisak”.

Brazil će biti i protivnik u grupi, pa su mečevi u Lionu bili prilika da se ekipe koliko-toliko upoznaju.

“Gledali smo Brazil ove tri utakmice, pokazali su jednu snagu, imaju dosta igrača koji su mladi i jasno je da imaju NBA potencijal. Tu su, naravno sa druge strane ovi iskusni koji i dalje mogu da igraju neku ozbiljnu košarku vidjeli smo to dobro recimo od Uertasa. Znamo da je u našem meču i njihov selektor Petrović odmarao Barbosu i Felisija, ali jasno je da se radi o jednom jakom protivniku. Pokušaćemo da se dobro pripremimo za taj meč u Kini i pružimo značajan otpor i pokušamo da napravimo iznenađenje”.

Blagota Sekulić, koji se povrijedio u meču sa ASVEL-om, trebalo bi da bude spreman za Kinu, a Mitrović ističe i odluku kapitena da u Lionu šansu pruži mladom Jovanu Kljajiću.

“Blagota je dobio blagu povredu na meču sa Asvelom i u situaciji je da jednostavno mora još sedam dana da odmara. On je zbog toga odlučio da napravi jedan veliki ljudski i kapitenski potez, donio je odluku u dogovoru sa nama da damo šansu Jovanu Kljajiću. Uprkos tome što bi vjerovatno mogao da nakon tih sedam dana zaigra, smatrao je da je bolje da se pruži šansa mlađem saigraču da ide u Kinu”, rekao je Mitrović.

foto: FIBA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *