Vladan Radović pred početak U16 EP: Najmlađa ekipa na prvenstvu, energija i želja da budu na maksimalnom nivou

kscg

Ženska kadetska reprezentacija  sjutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije.

Selektor Vladan Radović kaže pred start prvenstva da će naša selekcija biti jedna od najmlađih na prvenstvu.

“Nakon odrađenih nešto više od 50 treninga i odigranih 5 prijateljskih utakmica došli smo do 12 djevojčica koje će predstavljatiCrnu Goruna Evropskom prvenstvu u Sofiji. Nažalost, nećemo biti komplentni jer smo u toku priprema ostali bez dvije izuzetno važne igračice iz rotacije na unutrašnjim pozicijama.Mislim da ćemo biti najmlađa ekipa na prvenstvu jer imamo samo 5 igračica 2003. godište, dok će ostale i naredne godine biti u prilici da igraju za U16 selekciju.Tu je i par igračica čiji potencijal imam obavezu i želju da nagradim i pripazim”.

Što se tiče samih priprema, djevojčice su uložile potreban napor i energiju pa smo mi u stručnom štabu zadovoljni i ono što meni posebno znači, u ovom uzrastu, pokazale su izuzetnu ozbiljnost i disciplinu van treninga.

“Što se tiče samog prvenstva, imamo izuzetno tešku grupu sa Slovenijom i Srbijom kao favoritima za ulazak u A diviziju, i sa fizički dobrim ekipama Bosne i Hercegovine i Rumunije, te atipičnim Islandom. S obzirom na to sve navedeno, od djevojaka tražim i insistiram na maksimalnoj koncetraciji, želji i energiji jer to su stvari i elementi igre koje zavise od nas samih, nikako od imena ili kvaliteta protivnika i vjerujem da ću to i dobiti od njih. A kad je tako, uvjek postoji prostor za pobjedu više, neko iznenadjenje i dobar rezultat”, zaključio je Radović.

Prvi meč u grupi igraćemo sa Slovenijom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *