Večeras oproštaj Tonija Petrovića

wpolo

Legenda crnogorskog vaterpola Antonio Toni Petrović večeras će se oprostiti od tog sporta oproštajnom utakmicom na Ljetnjem bazenu u Kotoru.

Toni će se oprostiti u meču koji se igra od 20 časova, gdje će se sastati šampionski tim Primorca iz 2009. godine i njegovi prijatelji.

Šampionski tim Primorca predvodiće trener Emil Nikolić, pošto se zbog obaveza nijesu mogli pojaviti Ranko Perović i i Vido Lompar, a igraće Zdravko Radić, Aleksandro Kralj, Draško Brguljan, Uglješa Brguljan, Uroš Čucković, Bojan Milosevic, Damir Crepulja, Nebojša Milić, Dragan Drašković, Vjekoslav Pasković, Anđelo Šetka, Adam Štajmec, Gergelji Kiš i Juraj Zatović.

U ekipi prijatelja su stranci Frano Vićan (Hrvatska), Nikola Dedovic (Srbija), Kosmin Radu (Rumunija), Ivan Krapić (Hrvatska), tu su zatim Dejan Lazović, Damjan Danilović, Ivan Bjelobrković, Veljko Uskoković, Nenad Vukanić, Mlađan Janović, Aleksandar Ivović, Filip Trajković, Filip Klikovac, Marko Gopčević i Uglješa Vukasović. Trener je Zoran Maslovar.

Toni se od reprezentacije oprostio na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine na kojem je naša selekcija osvojila četvrto mjesto, a iste godine je osvojio srebrnu medaljom na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Sa selekcijom Crne Gore ima i srebro sa EP u Ajndhovenu 2012. godine i srebro sa Svjetsko prvenstva u Barseloni 2013. Ima i jedno zlato, dva srebra i bronzu sa finalnih turnira Svjetske lige.

Pored matičnog Primorca igrao je još za Salerno, Savonu i riječko Primorje. Sa Primorcem je bio prvak Evrope u sezoni 2008/2009, u istom takmičenju naredne sezone osvojio je drugo mjesto. Ima i Superkup Evrope sa Primorcem. Sa Savom je osvojio LEN kup, a sa riječkim Primorjem ima srebro i bronzu iz Eurolige kao i trofej Regionalne lige. Sa Primorcem i Primorjem ima trofeje u nacionalnim šampionatima i kupovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *