Sutjeska od danas na Žabljaku: Klub koji pripada navijačima i gradu, fokus na domaćim igračima

kk sutjeska

Košarkaški klub Sutjeska organizovao je danas konferenciju za novinare na kojoj je predstavljena nova uprava, predstavljen tim koji počinje pripreme za izazove u Erste i ABA 2 ligi.

“Ovaj klub pripada navijačima i našem gradu, kao što je to bilo i do sada, a nadam se da ćemo to podići za stepenicu više u narednom periodu”, kazao je na današnjem presu Željko Ćorić, novi predsjednik KK Sutjeska, te dodao:

“Moram reći da je naš cilj skroman, nećemo biti preambiciozni u startu, ali kao svaki sportski kolektiv, zdrava ambicija je nadati se i većem i onome što možda nije dokučivo na prvi mah. Cilj je svakako zadržati status ABA ligaša, a imajući u vidu novu odluku Košarkaškog saveza, svakako da je jedan od ciljeva, ukoliko želimo zadržati status ABA ligaša, ostvariti jedno od prva dva mjesta u domaćem takmičenju”, kazao je Ćorić, prenosi onogost.me.

Kao i prošle sezone, i ove će fokus biti na mlađim igračima.

“KK Sutjeska je ponosan i na rad sa mlađim selekcijama, a sada će biti veći fokus na rad sa njima nego što je to bio do sada. To su naše buduće nade, budući igrači Sutjeske, a imajući u vidu kakva je trenutna situacija, to su i buduće nade reprezentativnih selekcija, kao što je i sada slučaj i sa juniorima i sa kadetima i sa pionirima” naveo je prvi čovjek Sutjeske.

Saradnja sa klubovima iz grada

Novi sportski direktor kluba je Boris Nikolić, koji je kazao da su stvoreni idealni uslovi za rad i odvijanje trenažnog procesa i za prvi tim, ali i za mlađe kategorije.

“Napravljen je tim trenera u mlađim kategorijama gdje ćemo se bazirati na pravljenju igrača, a ne na nekom postizanju rezultata jer nam je u interesu da u nekom narednom periodu okosnica prve ekipe budu igrači iz naših mlađih selekcija. Napravićemo saradnju i sa ostalim lokalnim klubovima i školama košarke da bi pokušali da za svu kvalitetnu djecu odskočna daska bude naš klub, gdje će svoj kvalitet prezentovati kroz igranje u našoj seniorskoj ekipi”, naveo je Nikolić.

Domaći igrači

Zoran Glomazić i naredne sezone predvodiće Sutjesku, nakon odličnih rezultata u prošlogodišnjem takmičenju.

“Domaće igrače smo vratili, Čvorovića i Đokovića. Vratili smo i dva perspektivna mlada igrača, Bojića iz Budućnosti i Tomčića iz Užica, tako da je fokus ostao na vraćanju domaćih igrača jer dosta kvalitetnih igrača je otišlo iz Nikšića i cilj nam je da ih vratimo da igraju za Sutjesku, gdje su i ponikli. Danas odlazimo na bazične pripreme gdje ćemo se baviti košarkom, dobrim radom i dobrom atmosferom jer nas očekuje jako duga sezona”, istakao je Glomazić, koji je dodao da ekipu očekuje i dosta trening utakmica.

Navijači šesti igrač

Iskusni centar, Boris Lalović i u novoj sezoni će biti kapiten, pa je pozvao navijače da i ubuduće budu njihov šesti igrač.

“Meni i mojim igračima ostaje da od prvog treninga pristupimo obavezama maksimalno ozbiljno, prevashodno kroz prvi dio bazičnih priprema i da budemo što spremniji kako bi smo odgovorili na sve izazove koji nas očekuju, kako u regionalnom takmičenju, tako i kroz domaće prvenstvo. Takođe, zahvalio bih našoj vjernoj publici i pozvao ih da budu prisutni u Sportskom centru u što većem broju i u novoj sezoni, a mi ćemo kroz maksimalno zalaganje na terenu, borbenošću, a i pobjedama probati da se odužimo za to”, kazao je Lalović, prenosi onogost.

Sutjeska će narednih deset dana biti na Žabljaku.

foto: KK Sutjeska

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *