Ivanović: Počinje zanimljiviji dio, biću spreman za Kinu

fiba

Još dvije sedmice ostale su do puta naših košarkaša na Svjetsko prvenstvo u Kini. Crveni su i dalje u Kolašinu, gdje se pripremaju za istorijski nastup na Mundobasketu.

“Za sada sve izgleda dosta fino. Radimo i dalje fizičku spremu, uveli smo najosnovnije defanzivne principe, kretnje koje ćemo da radimo. To je neka baza koju smo napravili ovdje u Kolašinu i moramo biti zadovoljni”, kaže Nikola Ivanović.

Treninzi bez igre nijesu previše zanimljivi igračima, ali su bitni za dobar nastup na jakom prvenstvu.

“Nikome nije zanimljivo mnogo da trči bez lopte i tiže tegove. Međutim, to je sastavni dio i nešto što svi moramo da prođemo u pripremama. Sada kreće period gdje ćemo mnogo više da igramo, prvo protiv ASVEL-a 12. pa onda 14. put na jedan stvarno vrhunski turnir. Počinjemo sa utakmicama i polako se psihološki prebacamo u Kinu”.

Plejmejker Budućnosti od decembra nije igrao, nakon povrede. Ipak, tvrdi da će za nastup na Mundobasketu biti potpuno spreman.

“Tek sam prije mjesec i po dana počeo da trčim regularno. Dešavaju se neke male, sitne stvari. Ono čega mi najviše fali je kondicija, a to se stiče ovakvim treninzima, igrom pet na pet i iz dana u dan se osjećam sve bolje i bolje i mislim da već za Lion biti u full formi”, zaključio je Ivanović.

foto: FIBA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *