Subotić: Borba za klub, a ne ličnu statistiku, Cobbs opcija

kk buducnost

Košarkaše Budućnost Volija u novoj sezoni odlikovaće hrabra košarka i velika borba za klub, a ne ličnu statistiku. To je na konferenciji povodom predstavljanja ekipe i početka priprema kazao strateg Podgoričana Slobodan Subotić.

“Doveli smo igrače koji žele da igraju za klub, a ne svoju statistiku. Želim da moja ekipa igra hrabru košarku, koja će pokazati publici u Podgorici, a i šire, da se ova ekipa bori, da izgara na terenu i da igrači igraju za tim, a ne sebe. Znam gdje sam došao i šta je krasilo ovaj tim u prošlosti”, kazao je Subotić.

Iskusni stručnjak najavio je i pojačanje na poziciji plejmejkera, a Justin Cobbs jedna je od opcija.

“Imamo dva – tri imena u opciji i Cobbs je jedno od tih imena. Bili smo blizu potpisa nekih velikih igrača, ali oni su odustajali jer čekaju bolje angažmane i uslove, čak prihvataju i manju platu zarad nastupa u Evroligi”

“Nama treba plejmejker, jer smo na ostalim pozicijama dobro pokriveni. Imamo mladih igrača i upoznaću ih tokom priprema, gdje će mi pokazati šta i koliko mogu. Svi će dobiti priliku”.

Klubovi u ABA ligi se ozbiljno pojačavaju, rosteri su značajno izmijenjeni u odnosu na prošlu sezonu, pa i onaj plavih.

“Dovesti pet igrača, novi trener, nova filozofija. Nema puno vremena i zato počinjemo ranije da bi se uigrali. Biće teška i naporna sezona. Ambicije su skrivene. Imali smo sastanak sa igračima i ciljeve bih ostavio među nama”, zaključio je Subotić.

Košarkaši Budućnosti prvi dio priprema odradiće u Kolašinu.

foto: KK Budućnost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *