Počinje Evropsko prvenstvo B divizije za kadete: Da se vratimo u elitu

fiba

Kadetska košarkaška reprezentacija sjutra (četvrtak) počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizijie, čiji domaćin će biti naša država.

Naši mladi košarkaši će igrati u grupi C sa reprezentacijama Ukrajine, Islanda, Bjelorusije i Danske.

“Imali smo dobre uslove za pripreme. Praktično 45 dana možda najviše od svih reprezentacija smo trenirali. Imali smo malih problema sa povredama i nekim virusima, ali je to sanirano. Zadovoljan sam, odigrali smo šest – sedam utakmica, dobili smo praktično sve, osim posljednji duel sa Francuskom, iako je na početku falilo nekoliko igrača. Sa te strane sam zadovoljan, ali jako sam oprezan u postavljanju ciljeva. Prije dvije godine smo takođe na isti način pristupili. Tada je bio cilj da, takođe u Podgorici, prođemo među osam, pa se sve otvorilo i stigli smo do medalje. Sad je cilj da budemo među najbolja tri i vratimo se u A diviziju”. kaže selektor Mladen Ostojić.

Prvi meč naša selekcija igra sa Ukrajinom u Bemax Areni.

“Igramo protiv uslovno rečeno malih košarkaških nacija, nema Španije, Turske, Francuske, Srbije, Grčke, tih velikih ekipa, ali smo oprezni, ja prvenstveno. Ići ćemo korak po korak, prvo je duel sa Ukrajinom. Malo je naporan sistem takmičenja. Imaćemo osam utakmica u deset dana, iz grupe od šest timova prolaze samo dva. Za početak je najvažnija Ukrajina, za to se spremamo, pa onda idemo dalje”, zaključio je Ostojić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *