Pavićević: Cilj je plej-of ABA lige i dupla kruna u Crnoj Gori

mihailo pavicevic

Mornar će u narednoj sezoni imati visoke ciljeve. Ono što je bilo očigledno nakon osam novih igrača, uz zadržanu okosnicu tima iz prošle sezone, potvrdio je trener Barana Mihailo Pavićević.

“Ja nijesam od onih trenera da govorim prvo opstanak, pa ostalo. Znam da je prvo bitan opstanak, ali pravo da vam kažem ovaj tim može ravnopravno da se upusti u borbu sa svima. Istina, još je rano, prelazni rok nije završen, pratim i druge kako se pojačavaju, ali mislim da je Mornar napravio izuzetno jaku ekipu”.

“Upoređujući sa prethodnim sezonama, bogami sa ovom ekipom možemo da igramo protiv bilo koga. Ja optimizam gajim na kvalitetu ekipe, a ne gledam koliko se drugi pojačavaju, a svi se pojačavaju. ABA liga će, zato, biti mnogo interesantna, biće mnogo klubova koji će pretendovati na vrh. U toj grupi smo, sigurno, i mi, tu nema govora”, kaže Pavićević za Vijesti.

Cilj je, kaže Pavićević, dupla kruna u Crnoj Gori i plej-of ABA lige

“Što se tiče ABA lige, cilj je da budemo među prve četiri, i pokušaćemo da ga ostvarimo. Neće biti nimalo lako, jer svakog dana se pojačavaju i naši rivali. Međutim, nema nazad, sa ovim timom imamo kvalitet da možemo da se upustimo u borbu sa svima”.

“Što se tiče FIBA Lige šampiona, prvo treba da prođemo kvalifikacije, ali vjerujem da možemo proći, a onda da probamo da doguramo što je moguće dalje, jer su i novčane nagrade u igri. Što bude sezona odmicala, to ćemo bolje igrati. Najzad, u domaćim takmičenjima je plan da prvi put osvojimo duplu krunu, uz poštovanje prema svima, pogotovo Budućnosti, koja isto pravi sjajnu ekipu. Ali, mislim da ćemo ove sezone biti izuzetno kvalitetni za domaća takmičenja. To je to, nema bježanja”, dodao je Pavićević.

foto: ABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *