Petar Popović: Da se fokusiramo na nas, možemo sa svakim da igramo

Košarkaši Crne Gore od danas su u Kolašinu, gdje nastavljaju pripreme za istorijski nastup na Svjetskom prvenstvu.

“Uvijek je dobro kada se okupimo, vlada neka pozitivna atmosfera. Ovo ljeto je bilo specifično, imali smo dosta vremena za pripreme i odmor. Jedva čekamo nastavak priprema i da se što bolje pripremimo za utakmice”, kazao je pred put za Kolašin Petar Popović.

Košarkaš Budućnosti nakon sedam dana treninga u Podgorici očekuje jači rad u Kolašinu.

“Prvi dio priprema smo posvetili uvodu, da vidimo u kakvom smo stanju, spremimo tijela za jači napor. U Kolašinu očekujem veći nivo treninga na planini i svježem vazduhu. Priključiće nam se Dubi (Bojan Dubljević) i Vučko (Nikola Vučević), pa ćemo se posvetiti detaljima što se tiče igre, napada, odbrane”.

Mladi Cetinjanin ne želi pretjeranu euforiju pred prvi nastup na Mundobasketu.

“Ne treba da postavljamo sebi neke visoke ciljeve i da idemo sa nekim očekivanjima. Ušli smo u kvalifikacije tiho i malo ko se nadao da se možemo plasirati na Svjetsko prvenstvo, tako mislim da treba da pođemo i tamo, da se što bolje spremimo. Možemo sa svakim da igramo i da pružimo što bolje partije”.

Protivnici u grupi su Grčka, Novi Zeland i Brazil, a 23-godišnji plejmejker kaže kako je bitno da se crveni fokusiraju isključivo na sebe.

“Ne znamo u kakvim će sastavima doći ostale ekipe. Brazil i Novi Zeland su za mene potpune nepoznanice, tako da ne znam šta da očekujem od njih. Mislim da treba da se fokusiramo na nas, na našu igru i da odemo što spremniji”, zaključio je Popović.

foto: FIBA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *