Vujačić: Britanci igraju atipično, da ih ne potcijenimo kao Srbija

fiba

Juniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće u osmini finala Evropskog prvenstva protiv Velike Britanije. Britanci su nezgodna ekipa i moramo igrati maksimalno ozbiljno, smatra selektor Darko Vujačić.

Vujačić je zadovoljan pobjedom protiv Rusije i smatra da je u tom meču viđen veliki napredak u odnosu na premijerni duel Evropskog prvenstva igrača do 18 godina sa Italijanima.

“Moguće zbog samog značaja utakmice, pritiska da se dobro odigra i počne šampionat, bili smo organizaciono dosta slabi protiv Italije, nijesmo ispoštovali dogovor. Malo trema, malo pritisak učinili su svoje, ali i u takvoj igri smo stigli do vrlo važne pobjede. Protiv Rusije smo željeli da slavimo, jer nakon pobjede Italije nad Litvanijom bilo je jasno da nam se sve otvara da budemo prvi. Za nas je to bilo vrlo važno kako bi odmorili neke momke u tom posljednjem meču.  Protiv Rusije smo bili organizovaniji, sve je izgledalo dosta bolje, ispoštovali smo dogovor i stigli do te značajne pobjede”, kazao je Vujačić.

Britanci igraju atipičnu košarku.

“Nezgodna ekipa, dosta individualno igraju, atipično, daleko od našeg shvatanja košarke. Igraju u tranziciji, moramo se brzo vraćati u odbranu, da skupimo reket, da ne dozvolimo ofanzivne skokove. Napad moramo igrati poziciono i strpljivo svih 40 minuta, da ih uvedemo u ritam koji im ne odgovara. Srbija je protiv njih loše odigrala, moguće jer ih je potcijenila, to nama ne smije da se ponovi. Zbog toga smo dodatno obazrivi, to nam je za nauk, da ne smijemo nijednoj utakmici pristupiti olako. Maksimalno ozbiljno moramo odigrati, da ispoštujemo dogovor i da vidimo za koliko je to dovoljno,” ističe Vujačić.

Duel Crna Gora – Velika Britanija igra se u srijedu od 18 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *