Radončić: Reprezentacija privilegija i čast, naredne godine NBA

fiba

Dino Radončić imaće priliku da sa 20 godina nastupi na Svjetskom prvenstvu. Veliki talenat Real Madrida, danas član Murcie, u razgovoru za Pobjedu kaže kako je velika čast biti na spisku igrača koji konkurišu za put u Kini.

“Za mene je igranje za reprezentaciju i privilegija i čast. Pogotovo u situaciji kada me je selektor pozvao da nastupam kao jedan od predstavnika mlađe generacije. Pružiću sve od sebe da na pripremama opravdam povjerenje. Biće to prilika za vrhunski rad, sazrijevanje i dokazivanje”, kaže Radončić.

Atmosfera u timu na početku priprema je, kao i uvijek, odlična.

“Ekipa je uvijek vrlo ozbiljna i spremna, ambijent i atmosfera su odlični. Jedva sam čekao da počnu pripreme”.

Jun mjesec igrač rođen osmog januara 1999. godine proveo je u Čikagu i Njujorku, spremajući se za izvjesnu NBA karijeru.

“Imao sam priliku da odmorim i da budem na važnim NBA kampovima u Čikagu i Njujorku, da osjetim taj svijet. To je drugačiji svijet i jedno posebno iskustvo bio je za mene boravak tamo. Dobio sam jasne instrukcije na čemu treba da radim kako da se pripremam kada dođem ponovo narednog ljeta”.

A narednog ljeta, osvajač Evrolige sa Real Madridom učestvovaće na NBA draftu.

“Planiram da se vratim tamo za godinu na draft, da se nešto ozbiljnije uradi”, zaključio je razgovor za “Pobjedu” Radončić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *