Mladen Jokmanović u međunarodnoj Kući slavnih borilačkih sportova

U Splitu je održano sedmo izdanje međunarodne Kuće slavnih borilačkih vještina pod pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

U WMAG International Hall of Fame of Martial Arts uvedeno je 14 novih laureata, a među imenima kao što su holandske K1 legende Sammy Schilt, Peter Aerts, Ernesto Hoost, potom čuveni američki MMA trener Ken Lee našao se i prvi crnogorski laureat, podgorički džudo, brazilski džiu džicu i džu džicu trener i takmičar Mladen Jokmanović.

Jokmanovićev laureat naslovljen je kao Izuzetna dostignuća u borilačkim vještinama.

Jokmanović koji je trener podgoričkog džudo i džu džici kluba Stara Varoš i kluba brazilskog džiu džicia Mata Leao, nosilac je majstorskog zvanja crni pojas 4. DAN u džudou, crni pojas 3. DAN u džu džicu, a napomenuto je da je pionir brazilskog džiu džicua u Crnoj Gori i nosilac prvog stepena crnog pojasa.

U takmičarskoj karijeri posebno je blistao u brazilskom džiu džicu i džu džicu sportovima, dok je u džudou nakon dugogodišnjih takmičenja svoj rad usmjerio na trenerski i sudijski poziv.

Jokmanovića su za ovu nagradu posebno preporučila takmičenja upravo u Splitu kada je 2011. godine osvojio duplo zlato na Svjetskom kupu da bi 2012. osvojio svjetski Grand Prix, a 2013. godine odbranio tu titulu. Tim rezultatima dodati su peti plasman na prvenstvu svijeta, bronzana medalja sa sampionata Sjeverne i Južne Amerike u Njujorku kao i tri puta osvojene bronzane medalje na prvenstvu Evrope u brazilskom džiu džicu-u. U laureatu je istaknuto da je Jokmanović specifičan kandidat koji je aktivan kao trener, kao sudija i kao takmičar u čak tri borilačka sporta

“Čast mi je što mi je dodijeljeno ovo priznanje sa samo 32 godine. Posvetio sam 22 godine života borilačkim sportovima koji su vremenom postali moja pozitivna opsesija, ali nijesam zapostavio ni obrazovanje ni porodicu. Ogroman rad,trud i vrijeme stoje iza ovog priznanja i drago mi je sto mi je dodijeljeno bas u Splitu koji mi je taličan grad za koji me vežu jedne od najljepših sportskih uspomena. Velika je privilegija biti član jedne od tri globalno najkredibilnijih sportskih institucija ove vrste, zajedno sa slavnim borcima i trenerima medju kojima ima onih cije sam karijere pratio jos kao dijete” izjavio je Mladen Jokmanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *