Rukometni kamp na Ivanovim Koritima okupio više od 100 dječaka i djevojčica

rscg

Dvadeseti rukometni kamp ”Šampion 2019” Lovćen organizuje se na Ivanovim Koritima i prilika je za okupljanje najtalentovanijih dječaka i djevojčica u našoj državi.

Ovogodišnji jubilarni kamp okupio je više od 100 dječaka i djevojčica uzrasta od 10 do 16 godina, a organizatori i učesnici ističu zadovoljstvo uslovima za rad, uz napomenu da je odrađeno sve što je bilo planirano.

Kamp su posjetili i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i selektor muške seniorske reprezentacije Zoran Roganović.

[wp_ad_camp_1]

Kapisoda je izrazio zahvalnost Ministarstvu rada i socijalnog staranja i preduzeću ”Lovćen Bečići”, što su podržali ovu aktivnost Rukometnog saveza Crne Gore.

“Kao bivši igrači koji smo prošli reprezentativne selekcije trudimo se da svake godine budemo na kampu, da obiđemo one koji su budućnost našeg rukometa i da im i teorijski i praktično prenesemo iskustvo koje imamo. Od izuzetnog značaja je prisustvo proslavljenog trenera Miška Popovića, koji je sve nas izveo na igrački put. On je čovjek koji je od početka tu i njegovo prisustvo je neprocjenjivo. Vjerujem da će se nakon izgradnje dvorane na Ivanovim Koritima stvoriti uslovi za organizaciju kampa i u zimskom periodu”, kazao je Kapisoda.

Selektor Zoran Roganović ističe da među polazanicima kampa vidi veliki broj talentovanih dječaka i djevojčica.

[wp_ad_camp_1]

“Radićemo na tome da kamp svake godine bude na višem nivou i da bude brojniji. U ove dvije sedmice kroz kamp je prošlo više od 100 igrača u raznim uzrastima i veoma sam zadovoljan onim što sam vidio. Velika pažnja posvećuje se individualnom radu, dok u klubovima i nema previše vremena za rad na tom aspektu, jer je rezultat u prvom planu”, kazao je Roganović.

Sa polaznicima kampa i ove godine radi proslavljeni rukometni trener sa Cetinja Miško Popović.

“Radi se veoma kvalitetno i to u dvije generacije. U prvoj su na kampu boravile djevojčice koje su radile sa trenerom Tatjanom Jeraminok. Ukoliko se povede računa o toj generaciji, može se formirati dobra generacija. U drugoj smjeni imamo dvije grupe dječaka godišta 2004/05 i 2006/07. Posebno je talentovana generacija igrača rođenih 2004. i 2005. godine. Oni su u uzrastu kada je potrebno da im savez omogući što veći broj kvalitetnih međunarodnih utakmica i što više okupljanja, kako bi se dobro uigrali i bili konkurentni”, kazao je Popović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *