Jovović: Specijalan osjećaj, trofeji govore o treneru

Al-Shorta

Nebojša Jovović prije par dana osigurao je i matematički titulu šampiona Iraka sa svojom Al-Shortom. 

Ekipa koja na početku sezone nije bila među favoritima za tron do njega je stigla dva kola prije kraja šampionata, uz impresivne brojke – samo jedan poraz, 71 postignut gol i tek 19 primljenih.

“Osvajanje titule je specijalan osjećaj. To je nešto veličanstveno za svakog sportistu. Uživam i prikupljam energiju za nove izazove”, kaže Jovović u intervjuu za “Dnevne novine”.

[wp_ad_camp_1]

Koliki je uspjeh Jovović napravio govori i činjenica da Al-Shorta šest godina nije osvajala titulu, a da je prethodne tri sezone bila četvrta.

“Fudbal u Iraku je u ekspanziji. Timovi kupuju dobre strance, a gotovo svi reprezentativci igraju u domaćem prvenstvu. Prvak države ide direktno u grupnu fazu Azijske Lige šampiona, a to je najbolji pokazatelj kvaliteta. Rekao sam vam već da je naš najveći rival Al Jawyja prošle i pretprošle godine osvojio Azijski kup”, kaže Jovović, te dodaje:

“Irak ima preko 50 miliona stanovnika, ljudi su ludi za fudbalom. Generalno, Arapi i Bliski istok su zaljubljeni u fudbal. Derbi utakmice se igraju pred punim stadionima, a rezultati koje sam napravio su doprijenijeli velikoj popularnosti, pa sam potvrdio status u arapskom svijetu”, kazao je bivši trener Al-Faisalyja.

[wp_ad_camp_1]

Jovović je bio trener Sutjeske, Koma, Berana, sportski direktor Budućnosti. Ipak, u Crnoj Gori nije dobio priznanje koje, očigledno, zaslužuje.

“Trofeji govore o veličini trenera. Sa ponosom sam razvijao i to ću da činim u Iraku našu zastavu sa prijateljima i bliskim saradnicima Markom Jovanovićem i Zoranom Banovićem. Promovisaćemo Crnu Goru, a trudiću se da poštovanje zaslužim predanim radom i odricanjem, koje će tek da bude nagrađeno”, zaključio je Jovović,koji bi uskoro trebalo da postane trener tuniskog Sfaxiena.

foto: Al-Shorta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *