Draško Brguljan: Grci vrhunska ekipa, ali imaju slabosti

wpolo

Naredni protivnik crnogorskih vaterpolista na Svjetskom prvenstvu, Grčka, imala je lakši trening sa Južnom Korejom na početku takmičenja (26:3).

Naš reprezentativac Draško Brguljan najprije se osvrnuo na remi sa Srbijom.

“Analizom smo zaključili da smo mi izgubili taj meč nekim našim greškama, posebno smo na 10:8 imali veliku grešku u odbrani. Ali dobro, to je sada iz nas, nemamo se što vraćati na tu utakmicu. Mislim da sa igračem više, koji je bio takav kakav je, nijemo ni zaslužili da prođemo bolje. Neriješen rezultat – nije ništa strašno, imamo i dalje šansu da budemo prvi u grupi”, istakao je kapiten “ajkula”, a onda prokomentarisao naredni meč.

[wp_ad_camp_1]

“Vrhunska elipa, posebno njihovih prvih sedam igrača, a uz Hrvatsku imaju i vjerovatno najbolji centarski par svijetu. Izuzetno su dobri, ali kao i sve ekipe na svijetu i oni imaju svojih slabosti. Naročito kad im neko od tih sedam igrača nije u igri onda znaju jako da pate. Nijesu dominantni na bekovskim pozicijama, što je dobro za nas, tako da će naši centri imati dubinu i bićemo u prilici da dosta lopti ‘ubacimo’ i da šutiramo sa povoljnih pozicija. Naravno, sve to treba sprovesti u bazenu.”

Duel Crne Gore i Grčke igra se u srijedu od 12.10 časova.

foto: wpolo.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *