Bašić saopštio spisak igrača za pripreme za Evropsko prvenstvo

odbojka.me

Selekteor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veljko Bašić objavio je spisak igrača koji će početi pripreme i konkurisati za mjesto u timu za istorijski nastup naših odbojkaša na Evropskom prvenstvu.

Naša selekcija će se početi pripreme 28. jula u Pljevljima, gdje će trenirati do 9. avgusta. Reprezentacija se nakon toga seli za Bijelo Polje i tamo ostaje do 24. avgusta.

Toga dana počinje posljednja faza priprema, koja će biti sprovedena u Verde Complexu u Podgorici, gdje će naš nacionalni tim boraviti do odlaska na Evropsko prvenstvo.

[wp_ad_camp_1]

Predviđeno je da reprezentacija odigra više pripremnih utakmica sa selekcijama Grčke i Irana. Utakmice sa Grčkom, takođe učesnikom Evropskog prvenstva, odigraće se 26. i 27. avgusta.

Generalne probe za naš tim biće dueli sa selekcijom Irana, koju sa klupe predvodi proslavljeni crnogorski stručnjak Igor Kolaković. Iran je učesnik završnog turnira Lige nacija i po rejtingu 8. selekcija na svijetu.

Kolaković i njegovi izabranici boraviće u Crnoj Gori od 30. avgusta do 5. septembra, a sa našom reprezentacijom odigraće nekoliko pripremnih utakmica i obaviti nekoliko zajedničkih treninga.

[wp_ad_camp_1]

Sve pripremne mečeve naša selekcija igraće u Verde Complexu.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. – 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje – Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a sa nama u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

SPISAK:

TEHNIČARI: Rajko Strugar i Nikola Radonić;

PRIMAČI SERVISA: Vojin Caćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Slobodan Bojić;

SREDNJI BLOKERI: Luka Šuljagić, Luka Babić, Ivan Ječmenica, Gojko Ćuk i Blažo Milić;

KOREKTORI: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Milutin Pavićević;

LIBERO: Nikola Lakčević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *