KK Budućnost Voli: Predstavljen stručni štab

Danas je u Podgorici predstavljen Slobodan Subotić kao novi trener košarkaša Budućnosti.

,,Znam gdje dolazim, u klub sa velikom tradicijom. Uspjehom, osvajanjem ABA lige, ulaskom u Evroligu, javnost cijele Evrope je posvetila pažnju Budućnosti. U Evropi se cijeni ono što je Budućnost Voli ostvarila. U karijeri sam bio ,,osuđen“ na veliki rezultat, živim sa tim. Pritisak mi je drag, prisutan u meni. Nije mi drago da se zadovoljavam sa prosječnim. Želimo korak naprijed, imamo svoje planove i snove. Naš cilj je uči među četiri u ABA ligi, trenutno je u igri možda pet ekipa.“ izjavio je Subotić.

Novi trener je takođe istakao da će razmotriti liste igrača na tržištu kao i da su potpisali su dva stranca, trenutno su u razgovorima sa još dvojicom, ali da treba biti strpljiv i dobro skautirati: ,,Meni lično su dragi igrači koji mogu pokrivati dvije pozicije. Cijela Evropa traži igrače, cijene su otišle ,,u nebo“.“

,,Oslonićemo se i na naše igrače. Gledao sam Budućnost Voli i u Evroligi i u ABA ligi, ekipu dobro poznajem. Ima talenata koji mogu napraviti velike karijere, sigurno će dobiti šansu. Nijesam trener koji obećava puno. Trener sam koji voli da radi, da pruži šansu mladima. Možeš gubiti i 20 razlike, ali ako si igrao hrabro, niko ti neće zamjeriti. Publika je zahtjevna, poznaju košarku. Želim da budu uz nas, kao i posljednjih godina.“ dodao je Subotić.

Predsjednik ,,Plavih“ Dragan Bokan kazao je da je cilj Budućnosti ove sezone ulazak u plej-of ABA lige. On smatra da crnogorska košarka ima jako dobru perspektivu te da će bogato trenersko i igračko iskustvo Subotića obezbijediti kontinuitet uspjeha i opravdati očekivanja koja sredina ima od KK Budućnosti.

Bokan je dodao da će u posebnom fokusu biti i mlađe selekcije: ,,Petar Mijović dobio je šansu da zajedno sa Subotićem pravimo domaću ekipu ljudi u stručnom štabu, a da mladi igrači dobiju šansu i stasavaju. Upravni odbor traži maksimalan pristup mlađim selekcijama. Bićemo srećni ako među 12 igrača u seniorskom pogonu budu priključeni Žugić i Drobnjak. Od njih puno očekujemo, to je i prava poruka za sve mlade igrače i talente u Crnoj Gori.“

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *