Rukometašice Beka najbolje na međunarodnom turniru u Beogradu

rk bek

Rukometašice podgoričkog kluba Bek osvojile su prvo mjesto na međunarodnom turniru New Belgrade Summer Cup održanom u glavnom gradu Srbije.

Bek su predstavljale igračice 2002. godišta i mlađe, koje su se drugi put okitile zlatom na ovom turniru.

U grupnoj fazi izabranice trenera Branka Đurovića savladale su AC Panellinios iz Grčke sa 26:6 kao i Okaptiju Liburniju iz Hrvatske sa 25:18. Voždovac je odustao od turnira, pa je meč registrovan 5:0, dok je Novi Beograd savladao Bek sa četiri gola razlike.

[wp_ad_camp_1]

U polufinalu je Bek bio bolji od SC Team-a, ekipe sačinjene od igračica iz grada Beograda sa 31:17, dok su se u finalu revanširale Novom Beogradu sa 22:16.

Najbolja igračica turnira bila je Anđela Kovačević iz Beka, dok je Anja Cvetković, članica Kolubare Lazarevac, a koja je na turniru igrala za Bek, proglašena za najbolju golmanku.

Turnir u Beogradu okupio je timove iz Njemačke, Francuske, Izraela, Grčke, Mađarske.

“Mi smo ovdje već treći put, a osvajamo drugo zlato. Ponosam sam na djevojke, kao i ekipe Beka i Feniksa na ovakvoj saradnji. Hvala i ekipi Kolubara koja nam je ustupila igračice. Ostaje žal za nekim igračicama koje su rekle ne rukometu i napustile klub, ali duša ekipe je tu ovo je rezultat”, kažao je trener Beka Đurović.

foto: RK Bek

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *