Lakić odgovorio Brnoviću: Ko će da odgovara što mladi igrači traže ispisnice?

Sportski direktor Budućnosti Risto Lakić odgovorio je treneru kluba Branku Brnoviću, nakon što je strateg Podgoričana kritikovao odlazak Milana Vukotića u Iskru.

Lakić se obratio saopštenjem medijima koje prenosimo u cjelosti.

“Svaka riječ trenera ili nekog od zvaničnih lica našeg kluba ima težinu, jer ovo je najveći klub u zemlji i ne možemo uvijek da kažemo za javnost sve što mislimo, neke stvari treba da se riješe unutar kluba. Ipak, nakon izjave našeg šefa stručnog štaba po završetku prijateljske utakmice sa Partizanom, ja kao jedan odgovornijih ljudi u sportskom sektoru FK Budućnost osjećam potrebu da javnost obavijestim o sljedećem:

“Glavna tema te izjave je bio naš mladi, 17-ogodišnji fudbaler Milan Vukotić. Prije svega toga želim da kažem da pružanje minutaže mladim igračima, odnosno njihovo forsiranje, nije isto kada se to radi u pripremnom periodu (kada to cijeli fudbalski svijet praktikuje) i u prvenstvenim mečevima, to su za mene lično različiti pojmovi! Zato pitam ko je odgovoran što su u ovom prelaznom roku ispisnice od kluba tražili gotovo svi mladi igrači u našem timu, a sve zbog njihove male minutaže u prethodnom prvenstvu… Bakić, Roganović, Terzić… Ko je odgovoran što su to isto zahtijevali i igrači na pozajmicama, a inače mladi reprezentativci Marković, Kumburović i Malešević”, pita se Lakić.

[wp_ad_camp_1]

“Ako volimo da forsiramo mlade igrače, zašto je onda mladi reprezentativac Ražnatović ostao van ekipe koja je otišla na glavni dio priprema na Zlatiboru? Da klub na početku sezone nije stao iza mladog Stefana Milića, tvrdim da bi mi danas imali velikih problema kako da sastavimo tim sa bonus igračem ispod 21 godine”, ističe sportski direktor Budućnosti, koji se potom vraća na trenerovo glavno pitanje.

“Kada već pričamo o Milanu Vukotiću, gle čuda, insistirao sam da kao najbolji igrač naše omladinske selekcije debituje za prvi tim na derbi utakmici, bez rezultatskog značaja, protiv Sutjeske u posljednjem kolu, ali sam tada naišao na negativan stav uz konstataciju da je još rano!”

“Odgovorno tvrdim i stojim iza toga (kao kada sam pričao za Stefana Milića i naišao na niz skeptičnih reakcija) da će Vukotić za dvije godine biti najbolji vezni fudbaler u našoj ligi. On još nije potpisao pozajmicu ni za jedan klub u Crnoj Gori, ako se za to odlučimo biće to Iskra iz Danilovgrada, jer smo od tog kluba dobili, fudbalskim rječnikom, najbolje moguće uslove za njegov fudbalski razvoj. A šta je sada najbitnije za tog 17-ogodišnjeg dječaka – to je minutaža u najjačem fudbalskom rangu u Crnoj Gori, koju u ovom momentu u Budućnosti ne možemo da mu garantujemo, iz prostog razloga što na njegovoj poziciji igra fudbaler sa najboljom statistikom u prethodnom prvenstvu, fudbaler koji je juče definitivno sa našim klubom produžio ugovor na još jednu sezonu – Miloš Mijić”

[wp_ad_camp_1]

Ko je odgovoran što je Miloš Brnović napustio klub kao slobodan igrač, fudbalski rečeno čistih papira, u trenutku kada je bio prvotimac našeg kluba, stipendista i standardni omladinski reprezentativac? Kako je on mogao da ode kao slobodan igrač iz kluba, a mi danas pravimo famu od slučaja Vukotić koji ide na pozajmicu i vratiće se u klub sa zavidnom prvoligaškom minutažom

“Smatram da pozajmica na godinu dana u Iskri predstavlja pun pogodak za mladog Vukotića i da će se dogodine, kako predviđam, vratiti u Budućnost kao formiran igrač, odnosno fudbaler koji će sasvim ravnopravno konkurisati za najbolji sastav!”

“Ko je odgovoran što je Miloš Brnović napustio klub kao slobodan igrač, fudbalski rečeno čistih papira, u trenutku kada je bio prvotimac našeg kluba, stipendista i standardni omladinski reprezentativac? Kako je on mogao da ode kao slobodan igrač iz kluba, a mi danas pravimo famu od slučaja Vukotić koji ide na pozajmicu i vratiće se u klub sa zavidnom prvoligaškom minutažom! Slučaj Brnović je za odgovornost i treba vidjeti koja je uloga u tome tadašnjeg savjetnika za sportska pitanja u klubu. Vukotić nije tema, jer ide na pozajmicu od godinu dana (gdje još ima čitavih dvije godine važeći stipendijski ugovor sa našim klubom) i imamo strategiju kako da od njega napravimo najboljeg igrača, što on svojim kvalitetom treba da bude!”

“Tužna je priča da neko prstom upire na klub, koji je samo u posljednjih pola godine uspio da obezbijedi 11 novih igrača, najveće premije u posljednjih 20 godina, karantine pred svaku prvenstvenu utakmicu, što nije praksa crnogorskih prvoligaša, renoviran je pomoćni teren… Iz priloženog možemo da zaključitmo ko radi u interesu kluba, a moramo vrlo brzo razotkriti ljude koji svoj lični interes stavljaju ispred kluba. Budućnost je veća od svih nas i Budućnost će postojati i poslije nas”, zaključio je Risto Lakić u obraćanju javnosti.

foto: FK Budućnost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *