Adžić nakon žrijeba za Ligu šampiona: Vjerujem u ovaj tim i plasman na finalni turnir

zrkb

Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić rekao je da vjeruje da će njegov tim izboriti plasman na finalni turnir Lige šampiona, nakon što je saznao rivale u grupnoj fazi.

Budućnost će igrati u grupi C sa rumunskom Valceom, njemačkim Bietigheimom i francuskim Brestom.

“Sa Valceom ćemo imati dva meča i trening u sklopu priprema. Ozbiljna ekipa, nije slučajno u prvom šeširu. Sa pojačanjima, biće vrlo zahtjevna i tražiće naš maksimum. Bietigheim je jedna od najboljih njemačkih ekipa, imamo iskustvo igranja sa njima, a i Brest će tražiti maksimalnu pažnju. Očekuje nas teška grupna faza, ali nama takvi mečevi trebaju”, rekao je Adžić.

[wp_ad_camp_1]

Tri ekipe idu u glavnu rundu, a tamo bi “plave” čekali timovi iz grupe D u kojoj su Gyori, Krim, Savehof i pobjednik kvalifikacija.

“Ovaj način igranja LŠ od prvog kola zahtjeva borbu za osvajanje što više bodova i da se što više prenese u glavnu rundu”, naglasio je Adžić.

Bez obzira na sastav grupa, cilj Budućnosti je borba za titulu.

“Naš sastav je za respekt i predvodiću ga sa zadovoljstvom i posebnim motivom. Vjerujem u ovu generaciju Budućnosti, u dobre igre i u rast forme, da ćemo izboriti plasman na finalni turnir i biti konkurentni”, kazao je Adžić.

foto: ZRK Budućnost

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *