Liga šampiona: Budva protiv Mladosti iz Brčka ili Benfike, Luka Bar protiv Vašaša

odbojka.me

U sjedištu Evropske odbojkaške Konfederacije (CEV) u Luksemburgu, danas je održan žrijeb za 18 klubova u muškoj i ženskoj konkurenciji Lige šampiona.

U 4. krugu već prema najnovijoj listi CEV Lige šampiona, žrijeb je uključio 10 muških i sedam ženskih timova koji su se borili za željeno mjesto u grupi na najprestižnijem svjetskom takmičenju. Žrijeb za četvrti krug će se održati 25. oktobra u Sofiji, u Bugarskoj.

Crnogorski predstavnik u muškoj konkurenciji, ekipa Budve igraće u drugoj rundi protiv boljeg iz duela Mladost Brčko (BIH) i Benfika Lisabon (POR).

Kod muškaraca četiri tima će se takmičiti u prvom krugu, tj. oni koji predstavljaju nacionalne federacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Engleske i Portugala. Pobjednici prvih krugova pridružiće se još šest timova – nacionalnihm prvacima Austrije, Srbije, Finske, Crne Gore, Bjelorusije i Rumunije – za četiri utakmice drugog kola koje vode u treću i poslednju fazu ranih kola, čiji će konačni pobjednici obezbijediti prestižno mjesto u grupi zajedno sa 18 najboljih timova u Evropi.

Luka Bar protiv Vašaša

Naš predstavnik u ženskoj konkurenciji, ekipa Luke Bar igraće u drugoj rundi protiv ekipe Vašaš Obuda Budimpešta iz Mađarske.

Žensko takmičenje ne uključuje prvu rundu, već se sedam timova takmiče u drugoj rundi. Četiri ekipe koje napreduju u treći krug će igrati i u domaćim i gostujućim mečevima kako bi se utvrdilo ko će ga svrstati među “krem” evropske ženske klupske odbojke, tj. 18 timova koji su već prošli u četvrtoj rundi.

Rane runde CEV Lige šampiona za odbojkašice čine aktuelni državni prvaci Češke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Crne Gore, Albanije i Hrvatske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *