Subotić želi ratničku Budućnost: Evroliga i dupla kruna ciljevi

Novi trener Budućnost Volija Slobodan Subotić ima velike ambicije sa podgoričkim timom. Pored želje da se tim ponaša po principu “svi za jednog, jedan za sve”, slovenački stručnjak rođen u Herceg Novom želi i da vrati “plave” u Evroligu, ali i da trijumfuje u domaćim takmičenjima.

“Budućnost je veliki izazov za mene, a kao ratnik u duši nastojaću da formiram tim koji će se u svakom meču ponašati ratnički, koji će se boriti po principu svi za jednog, jedan za sve. Primarni zadatak je da u narednom periodu sastavimo ekipu koja može da odgovori velikim ciljevima i ambicijama. Dobro je što Budućnost u sastavu već ima mnogo kvalitetnih igrača i mnogo ekstra talentovanih momaka. Naravno, biće i pojačanja jer su ciljevi Budućnosti jasni. Govorim o duploj kruni u Crnoj Gori, o ponovnom plasmanu u Evroligu, o dobrim i kvalitetnim partijama na evropskoj sceni”, kazao je Subotić za “Sport Klub“.

[wp_ad_camp_1]

Iskusni stručnjak koji se afirmisao u Grčkoj kaže kako prošla sezona za Budućnost nije bila loša.

“Pratio sam Budućnost prošle sezone i ne slažem se da se sezona može ocijeniti kao loša. Podgoričani su osvojili duplu krunu, stigli su do finala ABA lige, pružili koliko su mogli u elitnom takmičenju, a jako je bitno uzeti u obzir da su bili nova ekipa u Evroligi. I pored toga na pleća su bacilli gigante kakvi su Real, CSKA, Barselona…. Sa mnogo optimizma i entuzijazma čekam nove izazove i iskušenja”, kazao je Subotić.

foto: Cibona, ABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *