Per Johansson: Moglo je i lakše, realne šanse za plasman u glavnu rundu

per johansson cgsport.me

Crna Gora je mogla i bolje da prođe na žrijebu za Svjetsko prvenstvo, ali C grupa donosi realne šanse za plasman u glavnu rundu. Tako je žrijeb prokomentarisao selektor “lavica” Per Johansson.

“Mogli smo da dobijemo i teže, ali i lakše protivnike u grupnoj fazi. U grupi su četiri dobre reprezentacije koje će se boriti za tri mjesta koja vode u glavnu rundu”, kaže Johansson, te dodaje:

“Rumunija, Mađarska i Španija imaju dobre sastave, ali smatram da imamo realne šanse da se plasiramo u glavnu rundu. Imamo više od pet mjeseci da se kvalitetno spremimo i prikupimo sve potrebne informacije o protivnicima. Najvažnije je da podignemo naš nivo igre, da budemo na potrebnom nivou i da u svakom meču damo maksimum. Do Svjetskog prvenstva imamo i nekoliko duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i to će biti dobre provjere”.

[wp_ad_camp_1]

Švedski stručnjak naglašava da su Olimpijske igre apsolutno primarni cilj.

“Svjetsko prvenstvo je takmičenje od izuzetnog značaja za nas zbog konačnog cilja, a to je borba za Olimpijske igre u Tokiju. Primarni cilj je, dakle, da osiguramo jedno od mjesta koja vode na kvalifikacioni turnir”, zaključio je Johansson.

foto: CGsport.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *