Juniorska košarkaška reprezentacija počela pripreme za Eurobasket: Primarni cilj je opstanak

juniori kscg

Naša muška juniorska košarkaška reprezentacija počela je u Podgorici pripreme za Eurobasket u Grčkoj, a na startu će selektor Darko Vujačić imati na raspolaganju 11 igrača.

Dobar dio momaka bio je u ekipi koja je osvojila srebro prije dvije godine u kadetskoj konkurenciji, pa im to predstavlja dodatan motiv.

“Očekuje nas početak priprema koje će trajati više od mjesec. Šampionat Evrope ove godine igra se u Volosu u Grčkoj. Primarni cilj je opstanak, a s obzirom na to da smo prije dvije godine sa ovom generacijom napravili ogroman uspjeh osvojivši drugo mjesto u kadetskoj konkurenciji, imamo najveće ambićije i nadamo se da ćemo opravdati očekivanja,” poručio je Marko Kljajević.

[wp_ad_camp_1]

Ekipi će se u narednih nekoliko dana priključiti Kljajić, Tomašević, Anđušić, Bulajić i Marsenić.

“Još nijesmo kompletni, nadam se da ćemo za sedam dana imati sve igrače na raspolaganju. Planirano je da odigramo šest prijateljskih utakmica, vjerujem da ćemo iskoristiti ovo vrijeme koje je pred nama da se što bolje pripremimo i pokažemo dobre igre na Eurobasketu. Cilj je prvenstveno da opstanemo u A diviziji, u osmini finala se sve odlučuje hoćemo li se boriti za medalju ili ići u tu grčevitu borbu za opstanak. Nadam se da ćemo u grupi pokazati pravo lice, da ćemo biti spremni i maksimalno motivisani. Ova generacija ima obavezu više jer su bili drugi na Evropskom prvenstvu i igrali dobro i na Svjetskom prvenstvu,” ističe selektor Vujačić.

Planirano je da se odigra šest mečeva po dva protiv Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

“Kroz pripreme i prijateljske mečeve, a posebno na Eurobasketu vidjećemo koliko su momci napredovali. Velika je razlika između kadetske i juniorske konkurencije. Juniori su jednom nogom u seniorskoj konkurenciji pa su fizički dominantniji, jači. Sve ćemo vidjeti na Evropskom prvenstvu, nadam se da će nas povrede zaobići, bilo je već nekoliko opravdanih otkaza. Stefan Vlahović nije sa nama zbog zdravstvenih problema, njega ističem jer je bio dio tima koji je prije dvije godine uzeo medalju na Eurobasketu,” dodaje Vujačić.

[wp_ad_camp_1]

Eurobasket se igra od 27. jula do četvrtog avgusta. Naši su u B grupi sa Rusijom, Italijom i Litvanijom.

Na spisku za pripreme su:

1.Jovan Kljajić – Gran Canaria
2.Marko Kljajević – Mega Bemax
3.Bojan Tomasević – Crvena Zvezda
4.Balša Živanović – Mornar
5.Filip Andjušić – Crvena Zvezda
6.Danijel Marsenić – Stevnsgade
7.Viktor Vujisić – Budućnost
8.Fedja Pajović – Budućnost
9.Đorđije Marinović – Budućnost
10.Vasilije Vučinić – Jedinstvo
11.Nikola Bojičić – Sutjeska
12.Luka Živanović – Budućnost
13. Vasilije Milović – Sutjeska
14.Haris Karamanaga – Mornar
15.Janko Bulajić – Nanter
16.Radivoje Glomazić – MNE team

Pored selektora Vujačića u stručnom štabu su još asistenti Mirko Proroković i Radojica Petrić i fizioterapeut Milan Kaluđerović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *