Petković i Obradović produžili ugovore sa Jadranom

petkovic obradovic

Vatrepolisti Jadrana Carine, kapiten Marko Petković i Dimitrije Obradović i naredne sezone igraće za crnogorskog šampiona.

Oni su juče potpisali ugovor o nastavku saradnje sa timom sa Škvera. Petković je produžio ugovor na godinu dana, dok će Obradović kapicu Jadranovih boja nositi još dvije godine.

Izabranici trenera Vladimira Gojkovića, istakli su zadovoljstvo zbog ostanka na Škveru, vjerujući da će naredna sezona donijeti još uspijeha i trofeja. Kapiten je poručio da očekuje puno jer, kako je kazao, Jadran teži da ide korak više.

[wp_ad_camp_1]

“Prošle sezone smo se svi nadali da ćemo stići do prvog evropskog trofeja i ispisati istoriju kluba, da ćemo ići korak dalje tokom sezone u Ligi Šampiona. Međutim, trofej je izostao”, rekao je Petković 

Uvijek optimističan, smatra da je zajedno sa saigračima imao odličnu sezonu iza sebe, da će naredna biti još bolja, te da će Jadran i dalje imati apsolutnu dominaciju na Prvenstvu i Kupu Crne Gore.

“Cilj su nam kvalifikacije na završni turniru Regionalne lige, domaći trofeji i Liga Šampiona. Mislim da nećemo imati neki imperativ, ali sigurno da ova mlada ekipa ima želju da se dokazuje i da možda pokušamo, u zavisnosti od grupe, da se domognemo final eight-a. Ali, da stavimo neki primarni cilj, da pokušamo da dobijemo što više utakmica na našem bazenu”, jasan je Petković.

[wp_ad_camp_1]

Žal za Evrokupom

Dimitrije Obradović svojom prvom sezonom u Jadranu vema je zadovoljan i ističe da je ekipa dala maksimum.

“Sve je bilo na vrhunskom nivou. Nijesmo imali mnogo poraza, jedino ostaje žal za Evrokupom, ali šta da se radi. Imamo naredne tri godine Ligu Šampiona i mislim da će to biti veoma dobro za klub i igrače da stasaju još bolje”, poručio je Obradović.

Istakao je da za njega to takođe ima posebno značenje, što više jakih utakmica.

[wp_ad_camp_1]

“Nadam se i mislim da ćemo se dobro snaći u Ligi Šampiona. Možda ostvarimo i bolji učinak u Regionalnoj. Jedva čekam da počne sezona. Oporavili smo se od poraza u finalu Evrokupa, nećemo se vraćati nazad. Čekamo sezonu, imamo dobra očekivanja”, rekao je samouvjereno Obradović.

Oba igrača su trenutno na pripremama seniorske reprezentacije Crne Gore, koja se sprema za Svjetsko prvenstvo koje je na program od 15. do 27. juna u Južnoj Koreji.

foto: Jadran

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *