Fedor Žugić na pripremama na akademiji u Santa Barbari

Fedor Žugić Zadar ABA

Talentovani košarkaš Budućnost Volija, Fedor Žugić boravi u Santa Barbari i trenira u elitnoj akademiji P3 Performance, pod pokroviteljstvom BDA Sports International.

Navodi se da najmlađi igrač u istoriji Evrolige u poznatoj akademiji nedaleko od Los Anđelesa radi na fizičkom i individualnom košarkaškom razvoju zajedno sa kandidatima sa draft i NBA igračima koji dolaze tokom ljeta na pripreme.

Žugić je kazao da su polaznici te akademije bili i Luka Dončić, Dwight Howard, James Harden, Aron Gordon i Andre Drummond.

[wp_ad_camp_1]

„Odlično sam prihvaćen. Oni nijesu mogli da vjeruju u moje sposobnmosti i talenat u mojim godinama. Kada su uporedili rezultate testiranja oduševili su se“, kazao je Žugić agenciji MINA.

On je istakao da je planirano da Santa Barbari boravi pet ili šest nedjelja, u zavisnosti od procijene trenera iz akademije.

„Moram proći kompletan tretman na tijelu, a uporedo raditi sa Nebojsom Trajkovićem na tehnici. Nakon povratka iz Amerike odmah ću se priključiti kadetskoj reprezentaciji koja se bori za povratak u A diviziju, na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici“, rekao je Žugić.

[wp_ad_camp_1]

On je kazao da je oduševljen radom i treninzima sa igračima koji će ove godine izaći na draft a koji su od njega stariji po četiri pet godina.

„Smatram da sam već poslije prve nedjelje vidno napredovao i da se fizički fantastično osjećam. Siguran sam da ću maksimalno spreman doći na pripreme reprezentacije i predvoditi kadetsku selekciju ka povratku u društvu najboljih”, kazao je Žugić.

izvor: MINA
foto: KK Zadar, ABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *