Tumbaković: Da budemo borbeni i da se držimo zajedno

ljubiša tumbaković press fscg

Fudbalere Crne Gore sjutra čeka važan meč u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Na stadion “Pod Goricom” stiže Kosovo, gdje bi pobjeda bila veoma bitna za našu selekciju.

“Svaki pritisak smanjuje učinak i želim da ga svedem na minum. Važno je da hoćemo, možemo, želimo, da budemo borbeni, da se držimo zajedno. Sve su to komponente koje bi trebalo dovesti do maksimuma, jer se na taj način željeni rezultat može lakše ostvariti”, rekao je na konferenciji za novinare uoči meča selektor Ljubiša Tumbaković.

Kadrovski problemi su ono što kvari planove stručnog štaba, ali se i ta situacija može prevazići.

[wp_ad_camp_1]

“Riješićemo to nekako. Puno nam je značilo što smo se okupili na vrijeme, što smo odradili proces treninga kako smo zamislili. To je neka naša realnost, a mi moramo da ulazimo u utakmicu sa puno optimizima u nove izazove. Svakako da vjerujemo u momke koji su naši reprezentativci”, objasnio je Tumbaković.

Iskusni stručnjak cijeni kvalitet Kosova.

“Skautirali smo njihove utakmice u Ligi nacija, kao i neke prijateljske mečeve, uz prethodni duel sa Bugarskom. Imaju intersantne karakteristike igre, nijesu izgubili 12 utakmica, sve to im daje za pravo da razmišljaju o dobrom rezultatu. Mi nemamo takvu rezultatsku preporuku, ali smo odigrali vrlo dobru utakmicu protiv Bugarske, kao i 60 minuta protiv Engleske, iako rezultat to ne govori. Takođe, njihova ambicija bi mogla da bude dodatni motiv za nas”, kazao je Tumbaković.

foto: FSCG.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *