Janković: Nema pritiska, ali idemo po trijumf

marko janković fscg

,,Hrabri sokoli” vrijedno rade u sklopu priprema za duele sa Kosovom i Češkom.

Vezista SPAL-a Marko Janković istakao je da ekipa ne osjeća pritisak rezultata u meču sa Kosovom 7. juna.

“Nemamo pritisak u smislu pobjede ili poraza, ali definitivno da ćemo učiniti sve trijumfujemo. Naravno, to je fudbal, ispred nas je ozbiljna ekipa i, ako ne slavimo, neće biti tragedija”, rekao je ofanzivni vezista.

[wp_ad_camp_1]

Janković je potencirao nekoliko važnih momenata koji će uticati na ishod duela u petak na Gradskom stadionu u Podgorici.

“Kosovo posjeduje kvalitet, radi se o ozbiljnoj ekipi. Uz to, imamo problema oko sastava, ali na to smo bukvalno već navikli pošto se i ne sjećamo kada smo posljednji put bili kompletni. Dodatna otežavajuća okolnost je i to što igramo pred praznim tribinima. Bitno je i to što je kraj sezone, pa će biti važan i psihički factor, tačnije ko bude imao veću želju. U svakom slučaju, spremni smo da odigramo dobar meč”, poručio je fudbaler italijanskog SPAL-a.

[wp_ad_camp_1]

Janković zna recept kako treba igrati sa Kosovom.

“Ofanzivna su ekipa, igraju visoki presing… Kada bismo uspjeli da počnemo dobar napad i kada bismo se oslobodili tog presinga, mnogo njihovih igrača bi ,,ispalo” i ostalo bi nam puno prostora do gola. Potrebna je koncentracija, da igramo mirno, ali brzo, sa tačnim pasovima, da uspostavimo našu igru i kontrolišemo dešavanja”, smatra Janković.

fscg.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *