Đorđije Pavićević: Stižu pojačanja, do desetog juna želim kompletiran tim!

djordjije pavicevic mornar aba

Prvi čovjek Mornara Đorđije Pavićević najavio je skorije kompletiranje rostera barskog tima za narednu sezonu.

Mornar je u tek završenoj sezoni imao veliki broj uspona i padova, ogroman broj mečeva, te je “lutao” u izboru stranaca na početku sezone, što se odrazilo i na rezultate.

Na kraju su Barani bili u igri do posljednjih sekundi majstorice za odbranu šampionskog trona u državi, osigurali su opstanak u ABA ligi, a spremni će dočekati narednu sezonu, gdje ih nakon nastupa u Evrokupu očekuje takmičenje u FIBA Ligi šampiona.

[wp_ad_camp_1]

“Mi smo već obavili razgovore sa nekoliko igrača, sa pet smo već i produžili saradnju. Želim da do desetog juna imam ako ne kompletan, onda 90 odsto tima za narednu sezonu”, rekao je Pavićević za “Arenu“.

“Da uigramo tim”

On je istakao i da je cilj obezbijediti bratu i treneru Mihailu vrijeme da uigra tim.

“Mihailo je i tada bio jasan da već na početku priprema ima skoro cijeli tim, da ne bi došli u situaciju da moramo tokom sezone mnogo da mijenjamo i da ulazimo u probleme u uigravanju. Samim tim što ćemo kompletirati vrlo brzo ekipu možda i na najbolji način pokazujemo ozbiljnost”, dodao je Pavićević, koji je bio jasan po pitanju pojačanja.

“Naravno da će biti pojačanja i to vrlo brzo. Mornar će dobiti nekoliko pojačanja, a ostavićemo mogućnost da kasnije možda angažujemo još jedno ili dva, zavisno od situacije. Ali, te novajlije koje budemo ovih dana potpisali dolaze u Bar 20. juna i do 5. jula odradiće mini ciklus, kako bi prošli i individualne i taktičke treninge, a sve da bi što spremniji dočekali ono što slijedi”.

[wp_ad_camp_1]

Ambicije i u Ligi šampiona

“Nastojaćemo da prođemo kvalifikacije za Ligu šampiona, a onda ćemo se spremati za nove izazove u ABA ligi. U svakom slučaju, sigurno je da će Mornar imati šta da pokaže”.

Mornar za razliku od većine drugih klubova iz regiona zna kako će izgledati naredne sezone, a već je zakazao i prijateljsku turneju. “Mornari” će od 13. do 23. septembra boraviti u Kini, gdje će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

“Odigraćemo nekoliko utakmica, a zatim ćemo 10  dana biti u Kini, gdje ćemo učestvovati na prestižnom turniru. To će biti dobra prilika da odigramo više jakih utakmica, a sve da bi se što bolje spremili za nove obaveze”, zaključio je za “ArenuPavićević.

foto: Mornar, ABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *