Nikola Krstović za CGsport.me: Najbolja sezona, radujem se Zvezdi, idemo na Evropsko prvenstvo!

nikola krstović zeta

Odavno crnogorska fudbalska liga nije imala tako mladog, a dominantnog igrača kao što je Nikola Krstović. Momak rođen 2000. godine iskoristio je povjerenje trenera, te u tri seniorske sezone dokazao kako bi naši fudbalski stručnjaci trebalo da daju više šansi našim mladim igračima.

Krstović je ukazano povjerenje apsolutno opravdao, uveo svoju Zetu u Evropu, a sebi osigurao transfer u Crvenu zvezdu. Sezonu je krunisao osvajanjem titule najboljeg strijelca lige, te najboljeg igrača u izboru Sindikata profesionalnih fudbalera.

Godina za pamćenje, nakon odličnih nastupa i u prethodnim godinama. I to sve sa tek 19 godina!

[wp_ad_camp_1]

„Za mene je ovo najbolja sezona. Pomogao sam Zeti da dođe do zacrtanog cilja i plasmana u Evropu, a uz to sam osvojio nagrade i na ličnom planu. Zaista bih istakao i pomoć saigrača, jer bez njih ne bi mogao da postignem 17 golova“, kaže za „CGsport.me“ Krstović.

Za prvi tim je debitovao sa 16 godina, a upravo to ističe kao razlog uspjeha.

„To mi je mnogo pomoglo. Nije bilo lako na početku, izboriti se za mjesto u prvom timu, sve je bilo teže. Igrači su bili iskusniji, bio je to veći nivo, a ja sam došao iz kadeta. Ipak, brzo sam se navikao. Osjećaj je lijep, kada sa 17 godina igrate za seniorski tim i predvodite napad svoje ekipe“.

Krstović je u januaru već dogovorio transfer u Zvezdu, a uvođenje Zete u Evropu pravi je način da se oprosti od kluba iz svog grada i mjesta.

„Kada se transfer desio cilj je bio baš taj, da se Zeta vrati u Evropi.  Mislim da sam se na pravi način oprostio od kluba i zahvalio za sve što je učinio za mene“.

Već godinama fudbalski stručnjaci pričaju samo pohvalno o Krstoviću. Nijesu rijetki natpisi kako je riječ o najtalentovanijem crnogorskom fudbaleru posljednjih desetak godina, što ne utiče previše na mladog napadača.

„Ja želim da ostanem isti momak kao na početku karijere. Posvećen sam svom poslu, želim da što više napredujem, a rezultat toga su dobre igre i priznanja“.

Želi pak, da više njegovih mladih saigrača dobije priliku.

“Ima još mnogo dobrih mladih igrača, samo treba da dobiju malo veću šansu da pokažu svoje znanje”.

Zvezda je potvrda talenta i želje za radom.

„Pa sigurno da jeste. Poslije prve utakmice u drugom dijelu sezone došao je transfer koji me je mnogo obradovao i koji je bio dodatni stimulans u nastavku sezone, ali i za nastavak karijere“.

Pojedine najave srpskih medija da bi mogao na pozajmicu Krstović demantuje.

„Idem da se borim za mjesto u Zvezdi. To je moj plan i vidjećemo šta će biti“.

Mlada reprezentacija ide na Evropsko prvenstvo!

Krstović je važan faktor i u mladoj reprezentaciji, generaciji kojoj se prognozira odlazak na veliko takmičenje.

„Dobra smo grupa igrača i mnogi govore kako je ovo najbolja generacija mlade reprezentacije do sada. Mi ćemo se potruditi da uradimo nešto veliko, a to je svakako plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da to možemo da ostvarimo i svi vjeruju u to. Tu smo ja, Ognjen Stijepović, Ilija Vukotić i Lazar Carević kao nosioci ove reprezentacije“.

San je ipak poziv selektora Tumbakovića, koji, ako i u Zvezdi nastavi sa ovakvih igrama, neće čekati dugo.

„Nadam se brzom pozivu. Da debitujem u A timu bi bilo ostvarenje sna“.

Seniori u baražu

Seniorsku reprezentaciju očekuju važni junski mečevi sa Kosovom i Češkom.

„Mislim da naš A tim ima velike šanse barem za taj baraž, i očekujem da će da se plasiraju na Evropsko prvenstvo“, zaključio je Krstović.

Za mladog napadača nakon sjajne sezone slijedi odmor, a onda put u Beograd i pripreme sa nekadašnjim prvakom Evrope. Sezonu koja slijedi i kojoj se već radujemo, Krstović bi mogao da obilježi. Ovu, u našem fudbalu svakako jeste.

Mario Andrijašević
(mario.andrijasevic@cgsport.me)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *