Rakojević: Vjerovali smo, igrači su bili psihološki jaki

fksutjeska

Fudbaleri Sutjeske pobjedom nad Grbljem u pretposljednjem meču Telekom 1. CFL osigurali su titulu šampiona Crne Gore, svoju četvrtu u nezavisnoj Crnoj Gori, drugu u nizu.

Posebno je emotivno bilo kraj Bistrice zbog trenera Nikole Rakojevića, čovjeka koji se nedavno operisao, a odmah vratio na klupu tima iz Nikšića.

“Nakon meča je mnogo lakše bilo šta reći, nego prije nekoliko sati, jer smo imali tremu. Ali, vjerovali smo i to je presudilo. Neću ništa novo reći, igrači su iznijeli najveći teret. Bilo je promjenljivih rezultata, znamo kako smo počeli šampionat, kako smo jesenas igrali i kakvu smo imali koncentraciju”, rekao je Rakojević, prenose “Dnevne novine”.

[wp_ad_camp_1]

“Vremenom je sve počelo da dolazi na svoje, a raduje me što smo isključivo bili bazirani na rad, a na kraju smo sve to pretočili u djelo”, dodao je Rakojević.

Budućnost je bila u igri, ali je svojim kiksevima (četiri remija u posljednjih pet kola) pomogla Sutjesci da odbrani tron.

Zašto nije Budućnost održala prednost?

“Kolale su razne priče u posljednje vrijeme, da bi bilo najpoštenije da se o tituli odlučuje u tom posljednjem meču pod Goricom, jer kao ta bi utakmica trebala da pokaže ko je zaista bolji. Međutim, meni se čini da je ovdje mnogo što šta pobrkano i kao da zaboravljamo da je upravo Budućnost, u oktobru prošle godine, imala pet bodova više od nas. Zašto nijesu uspjeli da održe tu prednost pitanje je za njih, ali zašto bi se u posljednje vrijeme provlačila priča kako je u finišu prvenstva naših sedam bodova više nedostižno. Mi smo od 20. oktobra uspjeli da napravimo tu bodovnu razliku i to prije svega što su naši igrači bili psihološki jaki”, jasan je Rakojević, koji je dodao…

“Nijesmo nikada ni posumnjali da će se ovo desiti, a kad je u timu vlada takva atmosfera onda titula dolazi kao nagrada. I taj posljednji meč pod Goricom, biće za nas kao svi ostali, odigraćemo najbolje što možemo, bez obzira što smo prije nego se možda očekivalo riješili pitanje titule”, zaključio je Rakojević.

foto: FKSutjeska.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *