Janović i Della Casa: Crna Gora atraktivna destinacija za biciklistički sport

nikola janovic della casa

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je juče generalnog sekretara Evropske biciklističke federacije, Enrica Della Casu, generalnog sekretara Balkanske biciklističke federacije Marka Pročikevića kao i predsjednika i člana UO Biciklističkog saveza Crne Gore, Dejana Popovića i Sinišu Milidraga.

Ovom prilikom ministar Janović je istakao da mu je posebno zadovoljstvo što su čelnici biciklističkih federacija, po prvi put, njegovi gosti i što imaju priliku da razgovaraju o razvoju ovog značajnog olimpijskog sporta i naglasio da će Ministarstvo sporta i mladih biti pouzdan partner u implementaciji razvojnih politika biciklizma koje promovišu navedene federacije.

[wp_ad_camp_1]

Janović je naveo i da čvrsto vjeruje da će novoformirani Biciklistički savez svojim radom dokazati da je postavljanje Crne Gore na evropsku i svjetsku biciklističku mapu njegov prioritet te da će naša država vrlo brzo biti ponovo domaćin neke od prestižnih biciklističkih trka, ali i da će u tim nastojanjima imati punu podršku resornog ministarstva.

Della Casa se zahvalio ministru na prijemu i istakao da će Evropska bicklistička unija biti snažan partner Crnoj Gori u promociji vrijednosti biciklizma kao i obezbjeđivanju boljih uslova za takmičare u ovom sportu. Iskoristio je ovu priliku i da čestita formiranje Biciklilističkog saveza a predsjedniku Dejanu Popoviću i njegovim saradnicima poželi uspješan rad.

izvor: ms.gov.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *