Savo Lazić za CGsport.me pred debi za KSW: Hrabrost ili ludost? Vidjećemo!

Alexander Gustafsson, Melvin Manhoef, Rousimar Palhares, Oleksiy Oliynyk, Phil De Fries, zlatni judoka Satoshii Ishi te domaće zvijezde poput strongmana Mariusza Pudzianowskog, Jana Błachowicza, Mameda Khalidova.  Svi ovi borci bili su ili su i dalje dio najbolje evropske MMA promocije, poljskog KSW-a. Od subote, listi se pridružuje i jedan Crnogorac, Savo Lazić.

Tivćanin, koji trenira u Beogradu, prihvatio je meč na KSW 48 eventu samo osam dana prije borbe, nakon što je drugi Crnogorac Miloš Janičić otkazao nastup. Organizacija koju prati fantastična produkcija, te uvijek popunjene tribine uz odlične borce. Osam dana za pripremu nastupa na ovakvom terenu, hrabrost ili ludost?

“Ovo je moja odluka i ponovio bih je u svakom scenariju. Da li je ludost ili hrabrost, to je na drugima da kažu. Ne žalim ni sekunde što sam prihvatio meč osam dana pred njegovo održavanje. Spreman sam da pružim sve što je u mojoj moći da pobjedim, a vidjećemo da li će to biti dovoljno”, kaže Lazić za naš portal.

Lazić u meč sa Michalom Michalskim ulazi nakon trijumfa nad Megdan FC eventu. Pobjeda odlukom sudija nije ostavila mnogo posljedica.

“Nakon Megdana nijesam imao povreda, pa sam nastavio sa treninzima. Ipak, taj intezitet treninga nije bio kao kada ste u kampu”.

Michalski i Lazić boriće se u kategoriji do 77 kilograma, što nije Lazićeva prirodna divizija.

“Da bih dobio ugovor sa KSW, morao sam da prihvatim taj meč na 77kg, kako bi naredni bili na 70 kilograma”, dodaje Lazić.

Njegov protivnik u karijeri ima skor 6-4, ali je posljednja dva meča za KSW izgubio. Da li je sada on pod većim pritiskom?

“Sigurno da je pritisak na njemu. Ja ništa ne dokazujem, niti se borim za opstanak. On je taj koji ako izgubi ide iz KSW-a. Tako da je u neku ruku to moja šansa”.

https://www.instagram.com/p/BwmouCrnN6Y/

O taktici nije bilo vremena da se govori, niti da se napravi neki ozbiljniji plan.

“Kada je short notice, onda nemate vremena za taktike, to su sada više smjernice. Svoju šansu vidim na podu i rvanju što se same borbe tiče, a svakako da je tu i taj pritisak koji je na njemu”.

Michalski će na svojoj strani imati i publiku, koja je na eventima u Poljskoj frenetična.

“Publika je sigurno na njegovoj strani, što razumijem. Ipak, meni to ne smeta niti me opterećuje”.

Lazić je skoro promijenio klub, pa je sada u istom timu gdje je naš najbolji borac Vaso Bakočević, ali i zvijezde iz Srbije, poput Aleksandra Ilića.

“Svakako da mi pomaže to što sam u timu sa njima. To su moji drugovi, moja braća, uvijek su uz mene da mi pomognu i da me podrže. Zato će i ovog puta sa mnom biti Ilke i Vaso”.

Ugovor sa KSW-om je potpisan na četiri borbe, a duel u subotu će biti 15. u Lazićevoj karijeri. Za sve borce, cilj je odlazak na vrh, u UFC ili Bellator. KSW je jedan stepenik iza.

“Da, eto 15. borba dolazi. Ja sam pak svjestan svojih mogućnosti i dometa. Za sada cilj je da napravim dobar rezultat u KSW. UFC je svakako nešto što bih prihvatio, ali polako”, kaže Lazić.

On je u svom klubu i trener, posao koji takođe želi da usavrši.

“Trenerski posao je sigurno moj životni put i siguran sam da ću dogurati daleko. Čak i do samog vrha svijeta”, zaključuje Lazić, kog u petak čeka vaganje, a u subotu nastup u areni koja prima oko 15 hiljada ljudi!

Mario Andrijašević
(mario.andrijasevic@cgsport.me)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *