Novosel: Budućnost je morala da izađe na teren, veliki propust Zvezde

aba

Crvena Zvezda napravila je veliki propust u organizaciji meča sa ekipom Budućnost Voli, dok su Podgoričani morali da izađu na teren u petoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige. To je u intervjuu za “Večernje novosti” rekao direktor ABA lige Krešimir Novosel.

“U četvrtoj utakmici finala u Podgorici zatvorili smo dio tribina uz teren i uslovi za igru su bili relativno normalni. Prije početka pete utakmice nijesu obezbjeđeni teren i prostor oko njega, što je veliki propust u organizaciji. Teren je sveti prostor, rezervisan samo za igrače i stručne štabove, ni po koju cijenu ne smije da bude povređen”.

“Organizator utakmice načinio je ogroman propust u osiguravanju tog prostora. Vidjeli ste šta se dešavalo, ponovile su se scene iz treće utakmice u Podgorici. Budućnost se povukla sa terena i tražila da se obezbijedi dvorana. Osim mene, bili su prisutni i predsjednik lige Dodik i sportski direktor Čabarkapa. U dogovoru sa sudijama, odlučeno je da se isprazni dio partera kraj klupe Budućnosti i da se u tom dijelu postave redari i žandarmerija.

“Budućnost je zahtevjala i neke druge stvari, ali u tim situacijama je sveto pismo ono što odluči glavni sudija utakmice (Saša Pukl). Dao je gostujućem timu rok od nekoliko minuta da izađe na teren. Da se to nije desilo, zna se kakve bi bile konsekvence po propozicijama ne samo ABA lige već bilo koje druge lige“, rekao je Novosel.

On je rekao i da odnos timova iz Podgorice i Beograda nije normalan, ali da se sve opet lomi na ABA ligi.

“Prošle godine je bilo gadno. Sada je mnogo gadnije. Odnos Zvezde i Budućnosti je sve samo nije normalan. Ovo je pitanje opstanka. Uvijek se sve slomi na menadžmentu, liga je svima kriva za sve. Prošle godine smo sa predsjednikom Budućnosti Draganom Bokanom dogovarali ko će da sudi, ove smo se sa predsednikom Zvezde Čovićem dogovarali o ne znam čemu. Ne bježim od toga da postoji odgovornost lige, ali te stvari nemaju veze sa istinom. Odgovornost je i na vlasnicima lige, odnosno ostalim klubovima“, rekao je Novosel.

On je istakao da je u nedavno završenoj sezoni liga naplatila preko 100.000 evra kazni, ali dodaje da “novac očigledno ne predstavlja problem nekim klubovima“, prenosi B92.

foto: ABA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *