hotsport.rs

Košarkaši Crvene Zvezde sinoć su proslavili titulu šampiona ABA lige, te plasman u Evroligu. Puni osmjeha, ponosa, nakon duge sezone, igrači su digli pehar ABA lige. Zvezda je stigla do trofeja nakon što su i u regionalnom dijelu sezone bili najbolji.

Sportski je čestitati protivniku, ali kada je na čelu tog kluba Nebojša Čović, onda to malo teže ide.

„Zvezda nije bolestan klub da svake godine mora da bude prvak vasione. To nije ni regularno, kao što se u našoj zemlji (Srbiji prim.aut.) događalo prije izvjesnog vremena. Ipak, da se ne vraćamo na ta vremena, idemo dalje“, rekao je doktor Čović na početku ove sezone u intervjuu za „Kurir“.

Pola godine kasnije,Čovićevu Zvezdu, ne Zvezdu za koju su navijali i mnogi u Crnoj Gori, pa koju bojkotuju i u Srbiji, čekao je duel sa Partizanom u polufinalu plej-ofa. Istim onim čijeg je legendarnog trenera Duška Vujoševića doktor provukao kroz blato, uvukao na svoj teren, baš kao i predsjednika Budućnosti Dragana Bokana. Čović je tada za srpske medije izjavio kako će njegov tim „pobijediti ako sve bude regularno“.

Sinoć je u Beogradu proslavio pobjedu, širokog osmijeha, jer je, logično, sve bilo regularno. Regularno, svakako, dok njegov saradnik Nebojša Ilić ide oko terena i govori navijačima da „sačekaju četvrtu“, misleći na četvrtinu nakon što je navijač kog je Ilić savjetovao ubacio predmet na teren, a sudija Pukl opomenuo i tražio njegovo izbacanje iz sale. Da je utakmica bila izjednačenija, šta bi to „navijač“ uradio u četvrtoj četvrtini?

Scene prije toga su viđene i o njima ne treba pretjerano pisati, kao ni o onima iz „Morače“, gdje smo i mi dozvolili pa postanemo dio Čovićeve igranke. Postalo je već floskula „da je košarka sinoć izgubila”, ali barem nam je lakše, jer znamo da je sve bilo regularno.

Uostalom, to je dan nakon meča u „Aleksandar Nikolić“ dvorani rekao i sam Čović.

„Rekao sam u nekoliko navrata, ako sve svedemo na sport i imamo potpunu regularnost, onda nemamo šta da brinemo“, istakao je Čović.

Regularnost sinoćnjeg meča vidio je cijeli region, pa i Evropa. Paljenje protivpožarnog alarma u hotelu, policija koja ne reaguje na udaranje igrača, huligani koji nakon udaranja i pljuvanja igrača se vraćaju u parter, igrači gostujuće ekipe koji ne mogu da se zagrijavaju jer na terenu stoje huligani.

Šta tek reći o saopštenjima za javnost, pritiscima na sudije i rukovodstvo lige, napadima na sve koji pobjedom nad Zvezdom u pravilima “po Čoviću” ruše regularnost igre.

Regularnost po Čoviću.

Mario Andrijašević
(mario.andrijasevic@cgsport.me)

foto: hotsport.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *