Studentska liga u košarci: ETF i Ekonomski u finalu

U nedelju 21. aprila odigrane su polufinalne utakmice Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci.

Prvi polufinalni meč između ekipa Mašinskog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta bio je više nego zanimljiv i neizvjestan do samog kraja, a sami početak utakmice počeo je veoma nervozno i sa jedne i sa druge strane, pa se dva minuta igralo bez postignutih koševa. Prodor Otaševića u trećem minutu zaustavljen je faulom pa on sa linije slobodnih bacanja donosi prve poene na utakmici. Nastavak susreta donio je seriju 14:0, sa 4:3 na 18:3 u korist Mašinskog fakulteta, a do poluvremena, nakon dva tajm auta,  ekipa ETF-a se potpuno vratila u meč i smanjila na samo 4 poena zaostatka, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 27:23 za Mašinski fakultet.

U drugom poluvremenu ekipa Elektrotehničkog fakulteta je igrala veoma jako sa presingom po čitavom terenu što je i donijelo seriju 7:1 za preokret 28:30. U nastavku utakmice igralo se koš za koš a ekipa Elektrotehničkog fakulteta je imala prednost od 6 poena sa kojom je ušla u poslednji minut meča. Mašinski fakultet je na krilima raspoloženog Pajovića uspio da smanji na samo poen razlike na 20 sekundi do kraja susreta. U poslednjem napadu ETF-a Milić pravi grešku u koracima i ostavlja 15,3 sekunde za napad Mašinskog fakulteta. Međutim, to nije bilo dovoljno za preokret. Jovanović nije uspio ni da šutira u poslednjem napadu svoje ekipe pa je počelo veliko slavlje igrača Elektrotehničkog fakulteta.

Tako će se ETF, posle dvije godine pauze, ponovo boriti za titulu.

U pobjedničkoj ekipi istakao se Nikaljević sa 20 postignutih poena dok je u redovima aktuelnih vicešampiona Otašević postigao 17 poena.

U drugom polufinalnom meču neizvjesnost je trajala samo jedno poluvrijeme. U prvom poluvremenu Biotehnički fakultet je uspio u potpunosti da neutrališe igru Ekonomskog fakulteta i na odmor ode sa minimalnom prednošću od pola koša 24:23. Nastavak utakmice protekao je u potpunoj dominaciji studenata Ekonomskog fakulteta koji su nametnuli žestok tempo igre pa je prednost rasla iz minuta u minut za konačnih 29:51. U pobjedničkom timu istakli su se Bulatović sa postignutih 17 poena i Vojinović sa 11, koji je sve poene postigao u drugom poluvremenu, dok je u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio Krivokapić sa 11 poena.

Rezultati:

Mašinski fakultet – Elektro-tehnički fakultet  40: 41 ( 27: 23 )

Gledalaca oko 150

Sudije: P.Đikanović, S.Ćetković, V.Mugoša (Podgorica)

Mašinski  fakultet:  Radenović, Vučinić 11, Pivljanin, Jovanović 3, Otašević 17, Posuka, Zogović, Krunić, Pajović 9, Tomović, Golijanin .

Elektro-tehnički  fakultet: Nikaljevević 20, Džaković 7, Jelovac 8, Mrdak 3, Pa. Milić 2, Ivković, Jovović, Gardašević 1, Radović, Drešaj, Mandić, Pe. Milić.

Biotehnički fakultet- Ekonomski fakultet   29: 51  ( 24:23 )

Gledalaca oko 150

Sudije: P.Đikanović, S.Ćetković, V.Mugoša (Podgorica)

Biotehnički fakultet: Vukadinović 6, Mijović 10, Vulić, Milić, Krivokapić 11, Vujisić 2, Drešaj, Barjaktarović.

Ekonomski fakultet: Rajković 2,  Jovanović 3, Miranović 8, Milunović, Veljović, Bulajić, Šipčić 3, Vojinović 11, J.Živković, Backović 4, Bulatović 17, D.Živković 3.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *