KK Budućnost Voli: Bokan se oglasio saopštenjem

buducnost voli

Predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan oglasio se danas saopštenjem, nakon dva meča finalne serije plej-ofa ABA lige koja su odigrana u Beogradu sa Crvenom zvezdom.

Saopštenje Bokana prenosimo u cjelosti.

Imajući u vidu da se od početka Play off-a nijesam oglašavao saopštenjima ni prozivkama bilo koje vrste, ovom prilikom ću iznijeti  stav o prethodnim dešavanjima, u želji da izađem u susret brojnim zahtjevima i pokažem poštovanje prema sportskoj javnosti koja to od nas očekuje.

Čestitam Crvenoj Zvezdi na zasluženoj pobjedi,  bez obzira na nesportsku atmosferu koja je vladala na utakmici i šikaniranje kroz koje je naš klub prošao, a gdje se postavilo pitanje da li je uopšte moguće igrati u takvim uslovima.

Na žalost, pozivanje na linč i verbalno nasilje od strane pedesetak ekstremnih navijača iza naše klupe, zaduženih za vrijeđanje, ponižavanje, gađanje, pljuvanje,  guranje igrača u tunelu, unošenje nervoze, stvaranje psihološkog pritiska, bilo je delegirano i instruirano od strane Nebojše Čovića. Čovjek kojeg i čiju porodicu poznajem niz godina, podstiče i učestvuje  u skandiranju protiv mene. To je izazvalo nevjericu ne samo kod mene, nego i kod kompletne sportske javnosti i saglasni smo u jednom, a to je da je u toj situaciji najviše ponižen upravo on. Svojim ponašanjem je dokazao nedostatak kontrole nad svojim postupcima, nedostatak profesionalnog i ljudskog dostojanstva.

Želim da razumijem uzroke takvog ponašanja, dugo sam o njima razmišljao i tražio razloge koji ga  mogu bar u nekoj mjeri opravdati. Došao sam do zaključka da između nas postoji velika i suštinska razlika. Ja dajem košarci, a on uzima od nje. Ja ulažem u naš klub, a u njegovom slučaju je sasvim drugačije – egzistencija njega i  njegove porodice direktno zavisi od kluba i mi se ni na koji način ne možemo upoređivati. Zbog svojih ličnih interesa, Čović vrši intezivan uticaj na hiljade navijača Crvene Zvezde,  upravlja njima motivisan ličnim ciljevima.

Imajući u vidu da smo prošle godine bili izloženi medijskoj hajci,  prozivkama,  neosnovanim optužbama  raznim vidovima pritisaka iza kojih stoji Nebojša Čović, obratili smo se  ABA ligi,  smatrajući da je u velikoj mjeri odgovorna kada su ova dešavanja u pitanju,  time što prošlogodišnje ponašanje, iznošenje neistina i govor mržnje  nisu  adekvatno kažnjeni. To se ne smije  tolerisati ni Nebojši Čoviću, ni Draganu Bokanu, niti bilo kome od predsjednika klubova.

U susret utakmici koja nas očekuje u Podgorici, suočeni smo sa velikom tenzijom. Atmosfera je naelektrisana ali ćemo sve uraditi da ne budemo domaćini na način na koji je to Crvena Zvezda sebi dozvolila. Dešavanja u Pioniru su nam dodatno otežala organizaciju meča u Podgorici jer su navijači Budućnost Volija veoma iziritirani.

Ovim putem pozivam naše navijače na fer i korektno navijanje, onako kako nam dolikuje i na način koji pokazuje da klubom i navijačima ne može i ne smije manipulisati jedan čovjek, vođen ličnim i prizemnim razlozima. Budućnost Voli je više od toga.

O razlozima provokacija koje mi upućuje Nebojša Čović on i ja ćemo razgovarati prilikom zasijedanja Skupštine ABA lige.

Predsjednik,

Dragan Bokan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *