Repeša šokiran: Bacio sam odijelo jer je bilo puno pljuvačke, ovo je linč!

kk buducnost voli

Trener Budućnost Volija Jasmin Repeša bio je šokiran ponašanjem navijača Crvene zvezde u drugom meču finala plej-ofa ABA lige.

Budućnost je poražena od Zvezde sa 107:69, a Repeša je nakon meča najviše govorio o atmosferi u “Pioniru”.

“U 57 godina sam prošao sve, i teške terene i zahtjevne utakmice, a žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam doživio u svom životu”, rekao je Repeša, prenose “Vijesti”.

“Žao mi je zbog košarke, zbog svih nas. Ovo nema veze sa košarkom. Morao sam da bacim odijelo, jer je bilo puno pljuvačke. Mislim da to niko ne opravdava. Igrao sam derbije, ali sve ima granicu dokle se ide. Žao mi je i krivo, u mojoj porodici imam veliki broj Srba. Dragi su mi, ne mogu objasniti koliko. Ne dam ih za sve na svijetu, sačuvao sam ih u teškim trenucima. Ostali smo zajedno, najveći moj rezultat u životu je da sam ih sve zadržao”, rekao je Repeša.

“Ovo je psihijatrija teškog nivoa. Ja ne vidim smisao da se igra, to nema veze sa sportom. To je prešlo granice. Neću dalje, ali prije svega kao čovjek osjećam potrebu da kažem. Trebalo je da donesem sako da vidite na šta liči”, rekao je Repeša.

“Ne znam ko je od nas napravio nešto da bi doživio takav linč. Ne umanjujem pobjedu Zvezde, njihovu igru i njihovu zasluženu pobjedu”, naglasio je Repeša.

“Ne kažem da nije bilo takvih stvari i ranije, ali ako treba da ih bude i 20 godina kasnije, neka ide vama na dušu. Bilo je svega i svačega, ali 2019. godine ovakav odnos ne mogu da prihvatim, bez obzira o kome se radi”, naglasio je Repeša.

Na pitanje da li je ovakva atmosfera posljedica svega što se dogodilo prošle godine, Repeša je odgovorio:

“Nijesam se time bavio. Popio sam sa Nebojšom Ilićem kafu, sa prijateljem iz Čapljine sam ručao, a veći je Zvezdaš možda nego svi vi… Ali ja ne znam ko je više kriv – ustaše, Šiptari, pravoslavci Crnogorci, Francuzi, Amerikanci… To je, oprostite, kolektivna histerija. Pogledajte oči, kao pljuju, kako viču…”, naglasio je Repeša.

Pričati o utakmici nema smisla…

“Bilo je svega od dolaska – guranja, pljuvanja u tunelima – možda je bilo straha. Pričati o utakmici koja se izgubi 40 razlike o tome što je bilo dobro, a što loše – nema smisla…”, rekao je trener Budućnosti.

“Vjerujem da možemo da preokrenemo sa sportskom aspekta, ali kako da dočekam Zvezdu kao čovjek i kao trener, kada moram da zgužvam odijelo i bacim ga u koš. Evo, zaštitiću svakoga, ali ne mogu da razumijem. Ovo je otišlo predaleko”, kazao je hrvatski trener.

foto: Buducnost Voli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *