Velika Crna Gora! Maestralni Simić i drugovi srušili svjetskog i olimpijskog šampiona!

Rscg stefan ivanovic

Rukometaši Crne Gore nošeni sjajnom podrškom publike i maestralnim golmanom Nebojšom Simićem srušila je u “Morači” reprezentaciju Danske 32:31, aktuelnog olimpijskog i svjetskog šampiona. Ovim trijumfom Crna Gora je ponovo u igri za plasman na Evropsko prvenstvo!

“Lavovi” su odmah pokazali da je gotovo šestomjesešni skauting Danske selektora Roganovića bio pun pogodak. Odbrana 3-2-1 neutralisala je bekove Danske, prije svega Hansena, a Nebojša Simić je odmah najavio spektakularnu noć.

Za našu selekciju su na početku pogađali Stevan Vujović i Božović, dok je na drugoj strani raspoložen bio Svan Hansen.

Crna Gora je tako povela 8:5, kada je Hansen zbog udaranja Miloša Vujovića isključen na dva minuta.

Danci su se vratili na 10:10, nakon tajm-auta selektora Jacobsena, no Lasica i Kankaraš golovima vraćaju Crnu Goru na plus dva.

Do kraja poluvremena golom Zacchariassena Danci su uspjeli da preokrenu na 16:17.

U drugom dijelu Danci kreću sa igrom bez golmana, što odmah kažnjava Lasica. Kod 18:19  za Dance fantastičan potez Božovića i Miloša Vujovića, koji su cepelinom digli na noge kompletnu “Moraču”.

Nakon što se igralo gol za gol, naši reprezentativci ponovo stižu do plus dva, kod 22:20.

Dance u igri tada održava Hansen golovima sa sedmeraca, no sjajna igra u odbrani i nevjerovatni Simić, koji se i upisao u listu strijelaca golom na praznu mrežu, donose našem timu nevjerovatnih 28:25.

Kada je Kankaraš na pet minuta do kraja pogodio za 30:27, podvig je bio na dodir ruke, a Božović i Lipovina postigli su golove za kraj duela, koji je naša selekcija na kraju dobila sa 32:31.

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *