Jacobsen: Imamo veliko poštovanje prema Crnoj Gori, biće teško igrati ovdje!

cgsport

Rukometaši Danske stigli su danas u Crnu Goru, a u SC “Morača” u 18h su počeli i trening pred sjutrašnji duel sa našom selekcijom.

Uoči treninga, sa novinarima je razgovarao selektor Nikolaj Jacobsen, koji je istakao kako njegovi igrači moraju biti maksimalno fokusirani, te odigrati na visokom nivou, kako bi stigli do pobjede.

“Imate neke dobre igrače, poput Čavora i Lipovine koji igra u mom klubu. Radujem se susretu sa njim (Lipovina). Dva Vujovića, Božović, odličan golman Simić. Ako ne odigramo dobro, bićemo u problemima”, rekao je Jacobsen.

Danci dolaze bez jednog od najboljih igrača, Rasmusa Laugea.

“Rasmus je jako važan igrač za nas u odbrani, napadu i kontranapadu. Naravno da će nam faliti, ali imamo dobre igrače koji mogu da popune njegovo mjesto”.

Danska će na Evropskom prvenstvu naredne godine imati priliku da objedini titule, pošto je aktuelni svjetski i olimpijski prvak. To pak nije cilj Jacobsena, bar ne trenuto.

“Nije fokus imati sva tri trofeja, već pobijediti ove dvije teške utakmice sa Crnom Gorom ove nedjelje. Samo o tome mislimo trenutno”.

Trener Rhein-Neckar Löwena naglasio je i atmosferu kao jednu od važnih faktora.

“Crna Gora ima dobre igrače, a na Balkanu nikada nije lako igrati. Tu je uvijek sjajna atmosfera i imamo veliko poštovanje prema Crnoj Gori. Došli smo da pobjedimo i neće biti lako uzeti četiri poena iz ova dva duela”, zaključio je Jacobsen.

foto: cgsport.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *