Radulović: Finale veliki uspjeh, ova ekipa je blago!

odbojka

Finalna serija plej-ofa kod odbojkaša počinje u nedelju, 14. aprila. U finalu će opet, nakon nekoliko godina pauze, biti derbi Budve i Podgorice, odnosno u ovom slučaju ekipa Budve i Budućnost Capital Plaze.

”Samim plasmanom u finale napravili smo veliki uspjeh ako se uzme u obzir prije svega ulaganje naših konkurenata ove sezone. Sa druge strane, svi u klubu smo svjesni čije boje branimo, a ja kao dijete kluba naučen sam u kakvom god stanju da se klub nalazi, ambicije su uvijek šampionske i tako i danas razmišljam. U dosadašnjem dijelu sezone Budva je definitivno najviše pokazala, osvojili su i Kup maksimalnom pobjedom u finalu i svakako da su puni samopouzdanja pred finalnu seriju, ali slična situacija je i kod nas i to sve obećava veoma uzbudljivo i interesantno finale. Znamo šta moramo raditi da bi trijumfovali, vjerujem da ćemo glavama biti kao u polufinalnoj seriji i da će nas to dovesti do titule posle dugog posta”, kazao je Balša Radulović, trener Budućnost Capital Plaze.

U finalu mlade odbojkaše Budućnosti dočekaće ekipa Budve, koja je ligaški dio sezone završila na prvoj poziciji, ali Radulović se uzda u činjenicu da okosnicu podgoričkog kluba čine djeca koja su i ponikla u klubu.

“Velika razlika između nas i naših konkurenata je u sastavu ekipe. Od 15 registrovanih igrača čak 12 njih su djeca kluba i to je bogatstvo koje bi svi voljeli imati u svojim redovima, a ujedno i naša velika snaga pred finale. Ova djeca su od malih nogu zajedno na treninzima, prve odbojkaške korake napravili su u istom periodu i u istoj sali, prošli su dosta toga zajedno i to je nešto što bi trebalo biti velika prednost. Prethodne godine služile su za sazrijevanje, vidio se napredak iz godine u godinu ali uvijek je nesto malo nedostajalo za neki trofej”.

“Ove godine uz pomoć par iskusnijih igrača imamo priliku da krunišemo dugogodišnji mukotrpni rad, toga su svjesni i oni sami i siguran sam da će dati poslednji atom snage da do toga dođe. Taj rad nas je prethodnih godina doveo do dominacije u mlađim kategorijama, a sad ti isti igrači treba da dominiraju i u seniorskoj konkurenciji iako i dalje svi oni imaju pravo nastupa u juniorskoj ili kadetskoj konkurenciji. Jednom riječju – BLAGO!”, kazao je on.

Odbojkaški klub Budućnost je nekada bio najuspješniji sportski kolektiv u Crnoj Gori, a onda su uslijedile godine finansijske krize, na koju se nadovezala i kriza rezultata, ali u poslednjih par godina nova uprava kluba, koja je sastavljena od bivših igrača ovog nekadašnjeg odbojkaškog giganta, radi “punom parom” kako bi klub vratili na staze uspjehe.

“Mogu slobodno reći da sam bio dio kluba i u najblistavijim trenucima (kao član mlađih kategorija) i u periodu kad je klub jedva preživljavao (kao igrač i pomoćni trener). Uz pomoć ljudi koji su sada na čelu kluba, a koji su takođe svi do jednog djeca našeg kluba mnogo je bolja situacija poslednjih par godina i sve nekako ide uzlaznom putanjom”.

“Politika kluba je takođe nešto što je za svaku pohvalu, forsiranje mladih igrača i trenera je nešto što prije ili kasnije mora dati rezultat, a najveću dobit će nadam se na kraju imati crnogorska odbojka. Ono na čemu treba obratiti pažnju je stvaranje uslova za zadržavanje naše djece u narednom periodu jer smo u prethodnom periodu upravo zbog lošije finansijske situacije ostajali bez najtalentovanijih igrača, koji su odlazili u onom periodu kad su klubu trebali najviše da daju”, zaključio je Radulović.

odbojka.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *