“Ajkule” napadaju Mađare, pobjeda imperativ

gojkovic vaterpolo 1

Crnogorski vaterpolisti danas od 15 časova igraju prvi meč Evropa kupa u Zagrebu. Izabranici Vladimira Gojkovića u prvom meču se sastaju sa Mađarskom, gdje je pobjeda imperativ.

U Zagrebu je osam ekipa, a četiri najbolje će obezbijediti plasman na F8 Svjetske lige, koja se igra u Beogradu. S obzirom da je na turniru i Srbija, koja kao domaćin ima osigurano mjesto na F8, još tri ekipe sa turnira će izboriti plasman na Svjetsku ligu.

“Duel sa Mađarima će najvjerovatnije odlučiti da li ćemo se plasirati na završni turnir Svjetske lige koji je ove godine jako bitan jer će prvoplasirana ekipa već tada izboriti nastup na Olimpijskim igrama naredne godine u Tokiju. Bilo bi jako dobro da savladamo Mađare i plasiramo se na završni turnir Svjetske lige, ali neće biti lako jer je ovaj turnir specifičan iz dva razloga”.

“Prvo, ekipe su dosta iscrpljene, igraju se tri meča u tri dana. Igrači iz bilo koje reprezentacije nijesu pripremljeni fizički i psihički da odigraju tri meča zaredom. Ja se nadam da će motivacija kod svagog igrača iz naše ekipe biti na visokom nivou, i da će se svi ti neki problemi prevazići”.

“Druga stvar, igraće se po novim pravilima, i vidjećemo koliko smo im se prilagodili. Imali smo sreće da budemo u Zagrebu sa Hrvatskom četiri dana, odradili smo nekoliko zajedničkih treninga, odradili par taktičkih stvari koje su najbitnije da bi se ekipa prilagodila na nova pravila. Nadam se da smo u tome uspjeli, da smo se adaptirali, i da će to protiv Mađara izgledati dosta dobro”, poručio je reprezentativac Aleksandar Ivović.

foto: wpolo.me

RASPORED:

Petak, 5. april:

15:00h Crna Gora – Mađarska – G1

16:45h Španija – Srbija – G2

18:30h Italija – Rusija – G3

20:15h Grčka – Hrvatska – G4

Subota, 6. april:

15:00h LG1 – LG3

16:45h LG2 – LG4

18:30h WG1 – WG3

20:15h WG2 – WG4

Nedjelja, 7. april:

Mečevi za plasman

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *