“Crna Gora, sila na koju se mora računati”

reprezentacija kosarka foto kscg

“U poetskom zaokretu sudbine, Crna Gora, druga najviša zemlja na svijetu, postaće najmanja nacija koja će se pojaviti na Svjetskom šampionatu.” stoji u tekstu FIBA kojim se predstavlja naša košarkaška reprezentacija.

“Različiti izvori citiraju Svjetsku zdravstvenu organizaciju ili ELife's iztraživanje urađeno na koledžu u Londonu, i tvrdi da su najviši ljudi na svijetu Holanđani sa 184 cm, dok su odmah iz Crnogorci koji su u prosjeku visoki 183cm.

Zbog toga nije iznenađenje, da je Crna Gora uspješna u košarci. Prvi put su se plasirali na FIBA Svjetski kup, tijesno izbacivši Letoniju, u uzbudljivom završnom danu Evropskih kvalifikacija.” pišu iz Svjetske košarkaške Federacije.

“Fokusiraćemo se na naš tim i samo na našu igru. Interesuje nas u kakvom će stanju biti crnogorski reprezentativci kad stignu na početak priprema i još ne znamo da li će svi biti dostupni. Prvo mislimo na našu igru, a tek onda na protivnike.” kaže trener Zvezdan Mitrović.

“Tako sa 4,7 miliona stanovnika Novi Zeland izgledao kao gigant u odnosu na Crnu Goru.” tako iz FIBA najavljuju rivala u F grupi.

“Novi Zeland je sigurno nezgodna reprezentacija, definitivno nije ona koju ćemo sigurno lako pobijediti. Ono što znam jeste da uvijek igraju izuzetno borbeno. Ono što pokazuju na kontinentalnim prvenstvima zna biti izuzetno interesantno.” istakao je Mitrović.

“Kao oluja su prošli kroz Sloveniju i srušili osvajača Eurobasketa u prvoj rundi kvalifikacija, a mečevima protiv Turske, Ukrajine i Letonije pokazali su da su sila na koju se mora računati u Evropi. Sa paljbom Derika Nidama spolja, Vučevićem i Dubljevićem u reketu i Mitrovićem koji defanzivnim šemama osvaja Francusku, bacuha sa 600 hiljada stanovnika mogla bi biti iznenađenje u Kini. Sve je na njima, da pokažu šta znači biti druga najveća nacija na svijetu.” zaključuju iz FIBA.

kscg.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *